ÖMK’ya karşı Anayasa Mahkemesi önünde Meslek Nöbeti’ne başlayan eğitim emekçilerine polis saldırdı çok sayıda eğitim emekçisi gözaltına alındı.

Eğitim emekçilerinin örgütlü olduğu sendikaların karşı çıktığı Öğretmen Meslek Kanunu’na (ÖMK) karşı Eğitim-Sen ve Eğitim-İş Sendikalarında örgütlü öğretmenler Anayasa Mahkemesi önünde bugün “Meslek Nöbeti” ne başladı.

Anayasa Mahkemesi'nde bugün öğretmenler arasında hiyeraraşi yaratacak olan Öğretmenlik Meslek Kanunu'na (ÖMK) karşı açılan dava esastan görüşülecek.

AYM önünde sabahın erken saatlerinde bir araya gelen ve Meslek Nöbeti’ne başlayan eğitim emekçileri polis ablukası altına alındı. Sendika temsilcilerinin ablukaya alınması sırasında gazetecilerin görüntü almaması için polis kalkanlarla iterek alandan çıkarttı.

Eğitim emekçilerini ablukaya alan polis basın açıklaması yapılmasına dahi fırsat vermeden saldırarak aralarında Eğitim Sen Merkez Kadın Sekreteri Simge Yardım ve Genel Mali Sekreter Ahmet Karagöz, Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay ile çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Polis ablukaya aldığı diğer sendika temsilcileri ve üyelerini de zorla araçlara bindirerek AYM önünden uzaklaştırdı.

Polis saldırısının ardından Eğitim Sen sosyal medya hesaplarından "Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun görüşüleceği Anayasa Mahkemesi önünde meslek nöbetinde olan MYK üyelerimiz Simge Yardım ve Ahmet Karagöz gözaltına alındı. Gözaltına alınan MYK üyelerimiz derhal serbest bırakılmalıdır! #mesleknöbetindeyiz" açıklamasında bulundu.