Pendik Belediyesi 9 İşçi Temsilcisini İşten Çıkardı

İstanbul’da Pendik Belediyesi’nde çalışan temizlik işçileri, sefalet ücreti ve ağır çalışma koşullarına karşı Hizmet İş Sendikası’na üye oldular. “Geçinemiyoruz” diyerek 250 işçi iş bıraktı. İş bırakamanın ardından belediye 9 işçi temsilcisini işten attı. Diğer işçileri de işten atmakla tehdit etti.

İstanbul’un Pendik ilçesinde AKP’li PendikBelediyesi’nde çalışan temizlik işçileri işçiler haftalık 40 saatlik çalışma süresi ve geçinebilecekleri bir ücret talebiyle harekete geçti. 2 Kasım günün 250 işçi taleplerinin kabul edilmesi için iş bırakma eylemi yaptı.

 

Belediye 9 İşyeri Temsilcisini İşten Attı

İş bırakma eyleminin ardından belediye yönetimi işçilere eylemi bitirmelerini ve iş başı yapmalarını söyleyerek iş bırakma eyleminin sonlandırılmaması halinde işten atılacakları tehdidinde bulundu. Hizmet İş Sendikası üyesi işçiler tehditlere rağmen işçiler 3 Kasım günü de eylemi devam ettirdi.

Pendik Belediyes yönetimi, işçileri arayarak eylemi sonlandırmalarını işçilerin seçmiş olduğu Hizmet İş Sendikası üyesi 9 işyeri temsilcisini işten çıkardıklarını eylemin sonlanmaması halinde tüm işçilerin işten çıkarılacağını bildirdi.

 

Sendikayla Belediye Elele Öne Çıkan İşçileri Kapı Önüne Koydular”

Tehditlere rağmen 50 işçi işbaşı yapmayarak iş bırakma eylemini devam ettiriyor.İşten atılan işçiler ise yasal haklarını kullanarak iş bıraktıklarını ve hukuki her türlü yolla haklarını arayacaklarını belirtti. İş bıraktıkları için tehdit edildiklerini aktaran işçiler "Burada çocuğu ailesi olan işçiler var. İşten atılan işçi sayısı artmasın diye diğer arkadaşların işbaşı yapmasını istedik. Sendikayla belediye yönetimi el ele bizi sattı. Öne çıkan işçileri de böyle kapı önüne koydular" dedi.

Taleplerinin geçinebilecek ücret olduğunu söyleyen işten atılan işçi, "Ben 20 senedir burada çalışıyorum, hakkımızı istedik diye bize 'terörist' diyorlar. Teröristsem beni niye 20 sene çalıştırdın. İstiyorlar ki, kimse hakkını aramasın" dedi.