Bugün Adana'da Eğitim Sen, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun yeniden düzenlenmesi, yoksulluk sınırı üzerinde bir ücret artışı ve güvenceli iş talepleriyle bir basın açıklaması düzenledi.

Atatürk Parkı’nda bir araya gelen eğitim emekçilerine siyasi partilerin, kitle örgütlerinin temsilcileri de katılarak destek verdi. Eğitim Sen Şube Yürütme Kurulu Üyeleri Süleyman Kavuncuoğlu ve Ulaş Bazo kısa konuşmalar yaptıktan sonra, Şube Yürütme Kurulu Başkanı Hüseyin Kaya günün anlamı üzerine basın açıklamasını gerçekleştirdi.

Ülkenin pek çok yerinde "2 Kasım'da Grevdeyiz" diyerek alanlarda olan Eğitim Senliler, öğretmenler arasındaki ücretli, kadrolu, sözleşmeli gibi ayrımların kalkmasını, 19 Kasım tarihinde gerçekleşecek kariyer sınavının derhal iptal edilmesini, tüm eğitim çalışanlarına yoksulluk sınırının üzerinde bir ücret artışı sağlanmasına ilişkin düzenleme yapılmasını, kamuda mülakat uygulamasına son verilmesini talep etti. Bununla birlikte öğrencilerin en temel hakkı olan eğitim, barınma ve beslenme haklarının, sosyal devlet anlayışıyla devlet güvencesine alınması ve kamusal eğitim sağlanması gerektiği dile getirildi.

Basın açıklamasının sonunda Eğitim Sen Eski Genel Başkanı Kamuran Karaca da söz alarak eylemin önemine dikkat çekti.