< Özsüt Kadıköy Şubesinde Kapıya Kilit Vurdu!

İşçilerin maaş, yemek ücretleri ve tazminatlarını ödememesi üzerine işçilerin eylemleriyle gündeme gelen Özsüt Kadıköy Şubesi'ni kapattı.

İSTANBUL - STP Gıda Sanayi Ticaret A.Ş firmasına bağlı olarak Özsüt Kadıköy Şubesi'nde çalışan işçilerin maaşları, yemek ücretleri, işten çıkardığı ya da çıkmak zorunda bıraktığı işçilerin tazminatlarını ödememesi nedeniyle işçilerin #ÖzsütSözünüTut #ÖzsütteHakGaspınaSon diyerek Temmuz ayında 28 gün yaptıkları eylemle gündeme gelen Özsüt firması Kadıköy Şubesi'nde kilit vurdu.

Özsüt Hak Gasplarıyla 'Marka' Oldu

İşçilerin maaşlarını, yemek ücretlerini, işten çıkardığı ya da çıkmak zorunda bıraktığı işçilerin tazminatlarını ödememesi üzerine Özsüt işçileri 28 gün süren eylem yapmışlardı.

"Özsüt Sözünü Tut Hakkımızı Ver"

#ÖzsütSözünüTut hashtagi ve "Özsüt Sözünü Tut Hakkımızı Ver" sloganıyla Özsüt'teki hak gasplarını teşhir eden işçiler eylemleri sonucunda şubeler ve fabrikadaki işçilerin hak edişlerinin ödenmesini sağlamışlardı.

Önce Web Sitesini Kapattı

İşçilerin eylemleri ve boykot çağrıları nedeniyle gelen Web sitesine gelen tepkili yorumlar üzerine  www.ozsut.com sitesini "Bakımda olduğu" gerekçesiyle hizmete kapatmıştı.

Özsüt Müşterileri 'Self Servis' Tabelasıyla Karşılar Oldu

Özsüt Kadıköy Şubesi'nde, ödeme yapmadığı işçilerin de iş bırakma haklarını kullanması nedeniyle 1938'den bu yana ilk kez Özsüt'te bir mağazada müşterileri "Self Servis" tabelası karşılamaya başlamıştı.

Özsüt işçilerin kararlı eylemleri sonrasında hem eylemdeki hem de Şubeler ve fabrikadaki işçilerin hak edişleri ödenmişti.

Özsüt Hak Gaspına Devam Ediyor

Ödemesi tamamlanmayan bir kaç işçinin  tazminatlarını da bayramın hemen sonrasında 6 Ağustos'ta ödeme sözü veren Özsüt aylardır verdiği sözlere rağmen işçilerden Cansu Sayra Andaç ve Kerem Girenay'ın kalan tazminatlarını yatırmayarak hak gaslarındaki ısrarını sürdürüyor.

İşçilerin eylemleri sonucunda hem eylemdeki işçilere hem de şubelerindeki ve fabrikadaki işçilere ödeme yapmak zorunda kalan Özsüt 20 Ağustos günü Kadıköy şubedeki eşyalarını toparlamaya başladı

Özsüt Kadıköy'de Kapıya Kilit Vurdu

İşçilerin haklarını gasp eden ve sürekli oyalayan Özsüt, işçilerin birlik ve kararlılık içindeki mücadelesi nedeniyle Kadıköy Şubesi'nde önce self servise döndü, 20 Ağustos akşamı "Özsüt" yazılı brandayı da kaldırarak Kadıköy Şubesine kilit vurup kepenkleri indirerek ve şubeyi hizmete kapatmak zorunda kaldı.