İzmir'de CHP'li Çiğli Belediyesine bağlı ÇİBEL’de İşten Çıkarılan İşçi Açlık Grevine Başladı

İzmir'de CHP'li Çiğli Belediyesine bağlı ÇİBEL şirketinde Park-Bahçelerden Sorumlu Yönetici olarak çalışırken işten çıkarılan Zeynel Mertoğlu, bugün belediyenin önünde açlık grevine başladı.

İZMİR - 31 Mart seçimlerinin hemen ardından başlayan işçi kıyımı İzmir’in çeşitli ilçelerindeki belediyelerde hız kesmeden devam ediyor. İzmir'de CHP'li Çiğli Belediyesine bağlı ÇİBEL şirketinde park-bahçe işlerinden sorumlu olarak çalışırken işten çıkarılan Zeynel Mertoğlu, açlık grevine başladı.

 

İzmir Çiğli Belediyesini Protesto İçin Açlık Grevine Başladı.

Zeynel Mertoğlu, belediye binası önünde basın açıklaması yaparak yaklaşık 5 yıldan bu yana belediye şirketinde çalıştığını aktardı.

Çiğli Belediyesi’nde 13 sözleşmeli memur ve 15 şirket çalışanıyla beraber 55 gün önce işten çıkarıldığını belirten Mertoğlu, aynı zamanda CHP Çiğli eski ilçe başkanı. CHP genel başkan yardımcıları, partisinin il başkanı ve milletvekillerine yaşadıkları sıkıntıyı anlattıklarını, fakat sorunun çözümü konusunda bir gelişme olmadığını belirterek CHP yöneticileri ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'ye de tepki gösterdi.

13 Sözleşmeli Memur 15 İşçi 50 Gündür Direniyoruz”

Zeynel Mertoğlu belediye önünde yaptığı açıklamada Çiğli Belediyesi’nde işten çıkarılan 13 sözleşmeli memur, 15 işçi olarak işleri ve emekleri için sürdürdükleri direnişin 50. gününde olduklarına dikkat çekti.

 

Mücadelenin Yalnızca Çocuklarımıza Götürecek Ekmek Parası Olmadığını Anladık”

Bu süreç içinde kendisi de birlikte olmak üzere işten atılanlar olarak gerek CHP İl Başkanı ve gerekse milletvekilleriyle yaptığıkları görüşmelerden bir sonuç beklediklerini, fakat alamadıklarını aktaran Mertoğlu, “Biz işten çıkartılan işçiler artık bu mücadelenin sadece kendi çocuklarımıza götüreceğimiz ekmek parası olmadığını, onur ve adalet mücadelesi olduğunu anladık” dedi.

Çiğli eski CHP ilçe başkanı da olan Mertoğlu CHP’nin söylemlerinde ifade ettikleriyle uygulamalarının birbiriyle çeliştiğini söyleyerek işten çıkarmalara ve belediyede çalışanlara uygulanan mobbinge tepki gösterdi.

İşten çıkarılan işçi ve sözleşmeli memurların iş akdinin feshedilmesinin parti politikalarına ters olduğunu ifade eden ve Kılıçdaroğlu’nun, güvenlik soruşturmasının yanlış olduğu ve seçimden sonra da hiçbir işçinin işine son verilmeyeceğine ilişkin sözlerini hatırlatan Mertoğlu, tüm bu söylemlere rağmen belediyelerde yaşananların bu söylemlerin tam aksi yönde uygulamalar olduğunu belirterek “Böyle bir ortamda olanları Çiğil halkının takdirine bırakıyorum” dedi.

 

Senin Adamın Benim Adamım Kavgası İşçiye Yansıtılıyor”

İşten çıkarılan işçiler hakkında kamuoyuna ‘bankamatik', “şebeke', ‘çete' oldukları söylemlerinin yayıldığına da dikkat çeken Zeynel Mertoğu, tüm bu söylemlerin altında; ilçe kongresinde ‘bana oy vermedin', ‘adaylık böneminde benim yanımda değildin' söylemlerinin yatmakta olduğunu, çıkar kavgalarının işçilerin emekleri üzerinden yürütülmeye devam ettiğini ifade ederek “Bugün Çiğli’de yaşananlar, yıllardır şahit olduğumuz ‘benim adamı, onun adamı’ olayıdır” dedi.

 

Seçim Öncesi Verdiğiniz Sözleri Yernine Getirin”

31 Mart’ta Çiğli halkı ve belediyede çalışan işçilerin, oylarıyla seçilen CHP başkan ve üyelerine seslenen Mertoğlu taleplerini;

“1- İşçi çıkarmaları bırakın.

2- Çıkarılan işçi ve sözleşmeli memurlara işlerini geri verin.

3- Çalışan Çiğli Belediyesi emekçilerine yaptığınız mobbinleri bırakın.

4- Seçimlerde Çiğli Halkına anlattığınız projeleri hayata geçirin.

5- Çiğli halkını küstürmeyin, onlarla kucaklaşın” diyerek maddeler halinde belirtti.

Zeynel Mertoğlu talepleri hayata geçirilinceye kadar açlık grevine başladığın belirterek tüm belediye ve parti yöneticilerini söyledikleri emekten yana politikaları uygulamaya davet ederek sözlerini “Haksızlık Varsa Direniş Haktır!” diyerek tamamladı.

İşten çıkarılan belediye çalışanlarından Baransel Güler de 2014 yılında eski belediye başkanı Hasan Arslan döneminde şirkette çalışmaya başladığını anlattı.

Eşimle İşten Çıkarıldık 6 Aylık Bebeğimiz Var Zor Durumdayız”

Belediye Başkanı Gümrükçü'nün ilçe başkanlığı sırasında kendisinin de gençlik kolları başkanlığı yaptığını aktaran Güler, 'O zaman da başkanla koordineli bir şekilde çalışamıyorduk. 25 Nisan'da şantiyeye geldi. 26 Nisan'da ise 'işe gelmeme ve verilen görevi yerine getirmeme' maddelerine dayanarak bizi işten çıkardı. Öyle bir şey yok. bizim parmak izimiz var” diyerek yaşadıkları hukuksuzluğu aktardı. Güler, eşinin de işten çıkarıldığını, 6 aylık bir bebeğinin olduğunu, ekonomik olarak çok zor günler yaşadıklarını söyledi

 

Masa Sandalyeye Polis Müdahalesi

Zeynel Mertoğlu belediye önünde yaptıkları açıklamanın ardından bir masa ve birkaç sandalye koyarak oturmaya başladı. Hemen ardından da Çiğli halkından ve İşçi Temsilcileri Konseyleri’nden işçiler, emek dostları dayanışmaya gelmeye başladı.

Masa sandalye konulduğunu gören polis hemen gelerek masayı kaldırmasını istedi. Zeynel Mert oğlu “Yöneticiler orada içeride oturuyorlar ben ise 50 gündür işsizim, haksız bir şekilde işten atıldığımı kamuoyuna anlatmak için buradayım” diyerek masayı kaldırmadı.

Zeynel Mertoğlu’na desteğe gelenler de masanın kaldırılmak istenmesine tepki gösterdi.