< Sibaş İşçileri: "Dostları 5 Temmuz'da Mahkemeye Bekliyoruz..."

Tek Gıda İş Sendikası'na üye oldukları için işten atılan Sibaş işçileri 5 Temmuz 2019'da görülecek işe iade davasında emek dostlarını dayanışmaya çağırdı.

AYDIN - Söke'de kurulu bulunan Sibaş Turşu fabrikasında kölece çalışma koşullarının iyileştirilmesi amacıyla Tek Gıda İş Sendikası'nda örgütlenmelerinin ardından işten atılan Sibaş işçileri 183 gündür fabrika önünde kurdukları çadırda işlerine geri dönme mücadelesi veriyor.

Sibaş işçileri 5 Temmuz'da görülecek olan işe iade mahkemesine tüm işçi ve emekçileri katılmaya çağırdı.

Sosyal medya hesaplarından paylaştıkları görsellerle işçi emekçilere mahkeme günü duyuran Sibaş işçileri işlerine geri dönünceye kadar mücadeleyi sürdüreceklerini belirtiyor.

183 gündür sıcak, soğuk, yağmur, çamur demeden pek çok güçlüğü aşarak işlerine dönme mücadelesini sürdüren Tek Gıda İş Sendikası üyesi Sibaş işçileri sosyal medya hesaplarından da sürekli eyleme dair gelişmeleri paylaşıyorlar.

Zaman zaman şiirler, okuduklarından paylaşımlar da yapan Sibaş işçileri 5 Temmuz'da görülecek dava için de çağrıda bulundu.

"Umut ekiyoruz

Alanlara

Sokaklara

Kaldırım taşlarına

Aç ve çaresiz bakışlarına çocukların

Fabrikanın tezgahına

Dokunduğumuz kumaşa

Telefon tellerine

Nasırlı ellerine

Bükülmüş bedenlerine çalışıp aç kalanların

"Herkese iş" diye haykırıyoruz

Herkese iş olacak tohumlarımız" şiirini sosyal medya hesabından paylaşan Sibaş İşçileri çektikleri bir videoyla tüm emekçileri 5 Temmuz'da görülecek işe iade mahkemesinde omuz omuza olmaya çağırdı.

 

https://twitter.com/n_sibas/status/1144701748021473283