CT Otomotiv 5 Sendikalı İşçiyi İşten Attı

CT Otomotiv İşçileri Eylemde... Chinatool Otomotiv, Petrol İş Sendikası'na üye işçiyi işten attı.

KOCAELİ - Gebze'de bulunan Chinatool Otomotiv fabrikasında Türk İş'e bağlı Petrol-İş Sendikası 2 yıl önce örgütlenme çalışmasına başladı. Fabrikada yapılan çalışma sonucunda Petrol İş Bankası çoğunluğu sağladı.

CT Otomotiv'de Sendika Düşnanlığı

Fakat Chinatool Otomotiv yönetimi işçilerin sendikalı işçiye tahammül gösteremedi ve iş kolu değişikliği başvurusu yapsa da, Petrol İş Sendikası, hukuki mücadeleyi kazandı. İşyerinde sendikalı işçi istemeyen Chinatool Otomotiv 5 sendikalı işçiyi işten attı.

İşleri ve Sendikal Hakları İçin Eylemdeler

Fabrikada örgütlenme çalışması yürüten Petrol İş Sendikası Gebze Şubesi, 5 işçinin işten atılması üzerine fabrika önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Flormar İşçilerinin  Sınıf Dayanışması

Daha önce Flormar'da sendikalı olduları için işten atılan ve bir yıla yakın eylem yapan  Flormar işçileri de  CT Otomotiv işçilerini yalnız bırakmadı. Sendika yöneticileriyle birlikte CT Otomotiv önünde yapılan eyleme destek verdi.