Güngördü 363 Gündür İşini İstiyor!

Zeytinburnu Belediyesi'nde işten atılan Kenan Güngördü 363 gündür işini istemek için mücadele ediyor. Güngördü, 363. gününde KESK İstanbul Şubeler Platformu ile birlikte KHK'ları protesto ederek "KHK'lar gidecek biz kalacağız" dedi.

İSTANBUL - Zeytinburnu Belediyesi'nde sağlık emekçi olarak çalışırken "güvenlik soruşturması, arşiv taraması" gerekçesiyle işten atılan ve işe iade davası açarak mahkemeyi kazanmış olmasına rağmen işbaşı yaptırılmayan Kenan Güngördü 300 gündür Zeytinburnu Belediyesi'ndeki işine dönmek için eylemini sürdürüyor.

Kenan Güngördü 363. gününde KESK İstanbul Şubeler Platformu ile birlikte bir kez daha KHK zulmünü protesto ederek "KHK'lar Gidecek Biz Kalacağız" dedi.

Zeytinburnu Belediyesi önünde yapılan basın açıklamasına, KESK, DİSK, Mücadele Birliği, HDP, ESP, Aka-Der, İnşaat İş Sendikası üyeleri katıldı.

Zeytinburnu Belediyesi'nde temizlik görevlisi olarak çalışırken fazla mesaiye kalmadığı için işten atılan Ömer Aşık, basın açıklamasında haksız şekilde işten atıldığnı ve ekonomik sıkıntılar ve ailesindeki sağlık sorunları yüzünden ciddi zorluklar yaşadığını ve psikolojisinin bozluduğunu belirtti. Aşık daha önce kendini yakma girişiminde bulunmuştu.

KESK Şubeler Platformu adına konuşan Mesut Bike, KHK’larla atılan emekçilerin her hafta bir ilçede düzenlediği basın açıklamasını Kenan Güngördü ile dayanışmada bulunmak için bu hafta amacıyla Zeytinburnu Belediyesi önüne aldıklarını söyledi. Bike, OHAL Komisyonu’nun KHK ile işten çıkarılan emekçilerin dosyalarını inceleme konusunda hukuksuzluğunun sürdüğünü belirterek emekçiler lehine hiçbir adım atılmadığına vurgu yaptı.

Kenan Güngördü ise işten atıldığından bu yana mücadelesinin 300. güne vardığını ve fiili olarak OHAL uygulamasının devam ettiğini ve bunun açık örneğini bizzat kendisinin yaşamakta olduğunu belirtti. İşe iade davası açarak mahkemeyi kazanmasına rağmen bu kez de "Personel ihtiyacı yok" denilerek işbaşı yaptırılmayan Güngördü, işini geri alana kadar haklı mücadelesini sürdüreceğini söyledi.

Güngördü, KHK'lar, güvenlik soruşturmaları, arşiv araştırmaları bahane edilerek yüzbinlerce emekçinin işsiz bırakıldığını ve yoksulluğa itildiğini belirterek, tüm emekçilerin bu haksız ve hukuksuz uygulamaya karış mücadele etmesi gerektiğini belirtti.