< < Tokat'ta 1500 Kişilik İşe 9217 Başvuru: "Açım Aç, Çocuklar Doymuyor!

Tokat'ta 1500 kişinin çalıştırılacağı işe 9 bin 217 kişi başvurdu. Kura çekimi sırasında bir kadın, 'Açım aç, çocuklar doymuyor' haykırışıyla giderek yayılan işsizlik ve açlığı dile getirdi.

TOKAT - İŞKUR'un Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında çeşitli branşlarda asgari ücretle 6 ay süreyle çalışılacak 1500 kişilik geçici işe 9 bin 217 kişi başvurdu.

Başvuru sayısının yüksek olması nedeniyle 26 Haziran günü Atatürk Kültür Sarayı Konferans Salonu'nda noter huzurunda kura çekimi yapıldı.

Yapılan kura çekimine başvuruda bulunan binlerce kişi katıldı. Salon doldu, kura çekimini ayakta takip etmek zorunda kalanlar oldu.

Kura çekimi yapılıp isimler okunmaya başlayınca heyete bir çok kişiden tepki gelmeye başladı.

Kurada haksızlık yapıldığını ifade edenler oldu. "Daha önce de söyledim haksızlık yapılıyor", "Utanın, sizi mahkemeye vereceğim", "Sizin yaptığınız terbiyesizlik" şeklinde itiraz eden ve usulsüzlük olduğu yönünde ifadelerde bulunanlar oldu.

Bir kadın da heyetin bulunduğu masaya gelerek, "Açım aç, çocuklar doymuyor. Ekmek istiyorum" diye bağırdı.

Bazı görevlilerin kadını susturmaya çalışması üzerine kadın "Niye susuyorum, zorunuza mı gitti. Çocuklar aç diyorum" diyerek karşılık verdi. Heyetin yanına gelmek isteyenleri ve kadını uzaklaştırmak için çok sayıda polis sahneye geldi.

Aç olduğunu belirten kadın kendisini uzaklaştırmaya çalışan polislere "Kaç defa İŞKUR'a gittim başvurdum yok, valiye gittim yok. Ben ne yapayım peki?" diyerek isyanını ve çaresizliğini dile getirdi. Polisler kadını dışarıya çıkardı ve kura çekimi devam etti

İşçi kadının "Açım aç, çocuklar doymuyor" feryadı her geçen gün çığ gibi büyüyen, işsizlik, yoksulluk ve açlıkla mücadele eden milyonların feryadı aslında.