Özsüt'de Ücretsiz İzin Zorlaması Ve İşten Çıkarma

İzmir Kemalpaşa'da bulunan Özsüt fabrikasında yaklaşık 170 işçi ücretsiz izne gönderildi, ücretsiz izni kabul etmeyenler işten çıkarıldı.

İZMİR - Kemalpaşa'da organize sanayi bölgesinde kurulu bulunan, pasta, dondurma ve tatlı üretilen Özsüt Fabrikası'nda işçilerin ücretleri düzenli ödenmiyor. Özsüt yönetimi krizi gerekçe göstererek işçileri ücretsiz izne gönderiyor. Ücretsiz izni kabul etmeyen işçiler ise işten çıkarıyor.

Fabrikanın kurumsal pasta, sütlü tatlı ve ekler bölümünde çalışan 170 işçiyi çağırarak 3 aylık ücretsiz izne çıkmalarını aksi durumda işten çıkarılacaklarını söyledi. Özsüt'te fabrikada 386 olmak üzere mağazalar ve dağıtım bölümleri birlikte 498 işçiyi işçisi bulunuyor. İşçilerin önemli bir kısmı ücretsiz izni kabul etmedi. İşçiler ücretli izinlerini kullandırılmak üzere gönderilirken çıkış işlemleri başlatıldı.

İşçilere tazminatlarının Mart ayı içinde ödeneceği söylenirken, işçilere imzalatılan kağıtlarda fabrikanın içinde bulunduğu finansal kriz gerekçe gösterilmiş. Özsüt fabrikalarında uzun zamandır maaşlar düzenli ödenmeği için işçiler Türk İş'e bağlı Tek Gıda İş Sendikası'na üye olmuş geçtiğimiz Eylül ayında 5 işçi, performans düşüklüğü gerekçe gösterilerek işten atılmıştı.

Özsüt yönetiminin fabrikayı elden çıkarmak istediği de söylenirken,  fabrikada çalışan işçilerin maaşları 6 aydır düzenli ödenmiyor.

Üretimin durma noktasına geldiği belirtilen fabrikada işçilerin Aralık maaşları dahi yatırılmadı.

10 aydır işçilerin SGK primlerinin, vergi borçlarının ve kredi borçlarının ödenmediği, son olarak fiyat artışı talebini kabul etmeyen bazı süpermarketlerin de siparişlerini durdurduğu ifade ediliyor.