3. Havalimanı'nda İnşaat İşçileri Eylemde

3.Havalimanı'nda inşaat işçileri 3 aydır ücretlerini alamadıkları için eylem başlattı.

İSTANBUL - 3.Havalimanı' nda Kalyon İnşaat'a bağlı taşeron bir firmada çalışan işçiler, 3 aydır ücretlerini alamadıkları için eyleme geçti.

Taşeron firmanın 3 aydır ücretlerini ödemediğini aktaran işçiler, alacakları ödenmeden hiçbir yere gitmeyeceklerini söyledi.

Taşeron firmanın ücretlerini ödemediği ve bu nedenle iş bırakan işçilerin maaş ödemelerinin Kalyon İnşaat tarafından yapılması bekleniyor. İşçiler, şantiyede bekleyişe geçtiklerini diğer yandan Kalyon İnşaat'ın ödemeleri bugün yapacağı da gelen bilgiler arasında.

3.Havalimanı'nda 14 Eylül 2018'de binlerce işçinin katıldığı iş bırakma eylemi yapılmış ve işçiler darp edilerek jandarma ve İGA görevlileri tarafından gözaltına alınmıştı.

3.Havalimanı'nda çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle iş bırakma eylemi yapan işçiler ve Devrimci Yapı İşçileri ile İnşaat-İş Sendikası yöneticilerinin de arasında olduğu 31 kişi tutuklanmış. 5 Aralık 2018'de adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti. 3.Havalimanı'nda yapılan eylem oradaki insanlık dışı çalışma koşullarının, iş cinayetlerinin gündeme gelmesini sağlamıştı.

3.Havalimanı'nda işçilerin çalışma koşullarının çok daha ağırlaştırılmış şekilde devam ettiğini sendikalar ve 3.Havalimanı İşçileriyle Dayanışma Platformu sık sık gündeme getirmişti.