Uzel İşçileri: "Sadaka Değil Alınterimizi İstiyoruz, Alacağız”

Uzel Traktör işçileri 11 yıldır ödenmeyen haklarını almak için bir araya gelerek eylemlere başladılar. Her Pazar Uzel fabrikasının önünde eylem yapan işçiler bu pazarda kitlesel bir basın açıklaması yaptılar.

İSTANBUL - Faaliyette olduğu dönemde en büyük büyük traktör üreticisi olan Uzel Traktör Fabrikası aile içi miras paylaşımı nedeni ile 2008’de kapandı.Uzel Traktör, 1500 işçisini, hiçbir hakkını vermeden işten çıkarttı. O dönemde Uzel’de örgütlü sendika olan Türk Metal-İş Sendikası da üyelerinin alacakları ile ilgili bir şey yapmayınca, işçileriUzel hiçbir işçiye ödeme yapmadı.

İşyeri şu anda iflas masasında, ancak iflas masasında ancak bu şu ana kadar Uzel patronları tarafından işçi ücretleri gündeme alınmadı.

11 yıldır haklarını alamayan mağdur Uzel işçileri ödenmeyen haklarını almak için bir araya gelerek eylemlere başladılar. Her Pazar Uzel fabrikasının önünde eylem yapan işçiler bu pazarda (27 Ocak) kitlesel bir basın açıklaması yaptılar. Her Pazar sayıları katlanarak artan Uzel Mağdurları tazminatlarını ödemeyen Uzel’i ve üyelerine sahip çıkmayan Türk Metal-İş Sendikasını protesto ettiler.

İşçiler kortej oluşturarak yürüyüşle Rami’de bulunan Uzel Traktör Fabrikasının önünde saat 11:00 da bir araya geldiler. Burada yaptıkları açıklamada haklarının Uzel patronları tarafından gasp edildiğini, belirterek iflas masasında olan işyerinin alçaklarının ödenmesi ile ilgili hiçbir gelişme olmadığın belirtiler. Uzel’in mal varlıklarının satışından elde edilecek para ile işçilerin alacaklarının ödenmesi gerektiğini ancak İflas masasının da bu konuda somut bir adım atmadığını, birkaç kez gayri menkullerin ve arazinin satışa çıktığını ancak alıcı olmadığı için satışın gerçekleşmediğini ifade ettiler.

 

Sadaka istemediklerini alınteri olan tazminat haklarını istediklerini belirterek eylemlerinde kararlı olduklarını, tazminatlarını alıncaya kadar da bu eylemlerine devam edeceklerini belirttiler. İşçiler sık sık “Yaşasın Haklı Mücadelemiz”, “İşçiler Burada Türk-Metal Nerede”, “Tazminat Hakkımız Söke Böke Alırız” sloganlarını attılar.

Yapılan açıklamaların ardından haftaya Pazar günü tekrar geleceklerini belirterek eylemlerini bitirdiler.