< < “Çare İntihar Değil Örgütlenerek Alanlarda Olmak Gücümüzü Göstermektir”

Zeytinburnu Belediyesi’nde “güvenlik soruşturması” gerekçesiyle işten atılan  Kenan Güöngördü yine Zeytinburnu Belediyesi’nden işten atılan Ömer Aşık isimli işçinin kendini yakmak istemesi üzerine bir basın açıklaması yaparak, işçilerin işten atılarak açlığa, çaresizliğe mahkum edilmesini protesto etti. Güngördü Zeytinburnu Belediyesi ve iktidarın emekçilere yönelik saldırılarına karşı emekçilerin intihar etmelerinin çözüm olmadığını, çözümün kendi güçlerine güvenmek, örgütlenerek, birlik olarak meydanlarda, sokaklarda haklarını aramak olduğunu belirtti.

İSTANBUL – Zeytinburnu Belediyesi’nde sağlık emekçisi olarak çalışırken “güvenlik soruşturması” gerekçesiyle işten atılan ve mahkemenin işe iade kararı olmasına rağmen “kadro ihtiyacımız yok” denilerek işe başlatılmayan Kenan Güngördü 291 gündür işine geri dönebilmek için Zeytinburnu Belediyesi önünde eylemini sürdürüyor.

Kenan Güngördü, bugün de yine işten atılan bir temizlik işçisi olan Ömer Aşık’ın belediye binası önünde kendisini yakma girişiminin ardından belediyenin ve iktidarın emekçileri işsiz bırakarak, yoksulluğa, açlığa mahkum etmesini protesto amacıyla basın açıklaması yaptı.

“Zeytinburnu Belediyesi’nden Haksız ve Hukuksuzca İşten Atıldım 291 Gündür İşimi Geri İstiyorum” yazılı pankart açan Kenan Güngördü ve ona eşlik eden emek dostları “İşimizi geri istiyoruz”, “Belediye Şaşırma Sabrımızı Taşırma”, “Ömer Aşık İşe Geri Alınsın”, “İşten Atmalar Yasaklansın” sloganları attı.

“AKP'li Zeytinburnu Belediyesi’nde hukuksuzluk ve adaletsizlik bitmiyor. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle ülkenin dört bir tarafında işten atmalar yaşanırken örgütsüz emekçiler canlarına kast etmeyi çözüm olarak görüyor. Oysa çözüm örgütlü mücadelede etmek ve asla boyun eğmemektir” diyerek sözlerine başlayan Güngördü, keyfi olarak demokratik haklarını kullanan emekçilerin işten atıldığını onların ise her yerde direnişe geçerek bunu dalga dalga büyüttüklerini söyledi.

"Emekçilerin Her Türlü Yaşam Hakkı Elinden Alınıyor"

Emekçileri işten atarak, her türlü yaşam haklarını ellerinden alarak intihardan başka yol bırakmayan patronlar ve onların temsilcilerinin bir yandan da güllük gülistanlık bir devlet görüntüsü vermeye çalıştıklarını ifade etti.

Gittikçe derinleşen ekonomik kriz milyonları vurduğunu, hergün yüzlerce emekçi işten atılmakta olduğunu belirten Güngördü, bugün yine 3 ay önce işsiz bırakılan bir işçinin üzerine benzin dökerek kendini yakmaya çalıştığını belirtti.

Ömer Aşık isimli işçinin "Açım! Çocuklarım aç! Üç aydır işsizim" diyerek bağırırken Zeytinburnu Belediyesi yetkililerinin ise eylemi sıradan gördüklerini ve ciddiye bile almadıklarını vurgulayan Güngördü, “Oysa ki milyonlar aç ve işsiz” diyerek bir çok emekçinin çaresizlik içine itildiğini belirtti. Siyasi iktidara seslenen Güngördü “İşten atmalar yasaklansın ve işten atılan işçiler geri alınsın. Insanca yaşanacak bir ücret istiyoruz. KHK'lar ve antidemokratik uygulamalar ile işten atılan emekçiler derhal işine dönmelidir. Aylardır bu meydanda işimi geri istiyorum diyerek eylemler yapıyorum. Mahkeme kararını bile hiçe sayan bir anlayışla karşı karşıyayım” dedi.

 

"İktidardan Aldığnıız Gücü Emekçiler Üzerinde Düşmanca Kullanmaktan Vazgeçin"

Ömer Aşık’ın da fazla mesai yapmak istemediği için haksızca ve hukuksuzca 3 ay önce işten atıldığını aktaran Güngördü, Ömer Aşık’ın bir an evvel işine iade edilmesi gerektiğini belirterek
“AKP'li belediye iktidardan aldığı gücü emekçilerin üzerinde haksızca ve düşmanca kullanmaktan vazgeçsin. İşimizi geri istiyoruz” dedi.

Kenan Güngördü 291 gündür her gün Zeytinburnu Belediyesi’nin kendisine uyguladığı haksızlık ve hukuksuzluğu teşhir ettiğini ve işine geri dönmek için mücadele ettiğini belirerek “291 Gündür bu meydandan sesleniyorum, hatalarınızdan dönmezseniz dalga dalga büyüyerek bu meydanda olacağız, her an her yerde ensenizde olacağız” dedi.

 

"Onurlu Emekçiler Olarak Asla Size Biat Etmeyeceğiz!"

Güngördü sözlerini şöyle sürdürdü: “Murat Aydın’ın başlattığı bu adaletsizlik, zulüm hale burada devam ediyor. Biz sadece mahkeme kararının uygulanmasını istiyoruz. İnsanları etiketleyerek işten atıyorsunuz. Birini PKK’li, birini DHKP-C’li, bir başkasını FETÖ’cü diye damgalayarak insanları işten atıyorsunuz. Oysa en büyük terörist sizsiniz. Çünkü anayasayı ihlal ediyorsunuz, hukuksuzluk yapıyorsunuz. İşimizi istiyoruz. 291 gündür olduğu gibi 291 yıl da olsa ömrümüz yettikçe burada olacağız, meydanlarda olacağız. Sizi ifşa etmeye sizi halka anlatmaya devam edeceğim”

Kenan Güngördü, iktidarın emekçileri işsiz bırkarak sefalete, açlığa, çaresizliğe mahkum ettiğini, böylelikle iktidara biat etmelerini, ondan sadaka ister duruma getirilmeye çalışıldığını belirterek, “Biz emekçiler asla sizin sadakaya el açtırmak istediğiniz insanlar olmayacağız. Bizler onurlu emekçiler olarak asla size biat etmeyeceğiz” dedi.

"İntihar Etmeyin Örgütlenerek Meydanlarda Hakkınızı Arayın"

İşsizlik nedeniyle yoksulluğa ve çaresizliğe itilen emekçilere de seslenen Kenan Güngördü “İntihar etmeyin, kendinize zarar vermeyin. Haklarınızı arayın, hakkınıza sahip çıkın. Çözüm intihar etmekte değil. Çözüm kendi gücümüze güvenmektir. Birleşerek, örgütlenerek alanlarda sokaklarda olmak ve haklarımıza sahip çıkmaktır” dedi.

 

2 Şubat'ta Eyleme Çağrı

Güngördü, 2 Şubat günü Zeytinburnu Adliye Meydanı’nda basın açıklaması yapacağını belirterek emekçileri, işsizleri, geçinemeyenleri, her türlü haksızlık ve hukuksuzlukla karşı karşıya kalmış olanları, ötekileri de basın açıklamasına katılmaya, birlikte mücadeleyi büyütmeye çağırdı.