3 Ay Önce İşten Atılan  İşçi Kendini Yakmak İstedi

3 Aydır işsiz olan Ömer Aşık, Zeytinburnu Belediyesi önünde kendini yakmak istedi.

İSTANBUL - Zeytinburnu Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak çalışırken Cumartesi günü 15.00'den sonra fazla mesaiye kalmadığı gerekçesiyle işten atılan Ömer Aşık bugün saat 15.00 sıralarında elinde bir şişe benzin ve çakmakla Zeytinburnu Belediyesi önüne gelerek kendini yakma girişiminde bulundu.

Belediye Binası önünden geçerken olayı gören duyarlı bir emekçi video kaydı alarak paylaştı. Elindeki şişede bulunan benzinin bir kısmını kendi etrafında daire oluşturacak şekilde döken Ömer Aşık, durumu fark eden polislerin yaklaşmaması için de sık sık "Yaklaşmayın ateşi yakarım" diyerek uzaklaştırdı.

 

"Açım, İşsizim, Çocuklarıma Bakamıyorum!" 

Ömer Aşık "Beni üç ay önce Zeytinburnu Belediyesi'nde işten atan Hüseyin beyden şikayetçiyim. Üç aydır işsizim. Üç aydır işsiz bir şeklide yaşıyorum. Çoluğum çocuğum aç. Nerede bu devlet? Üç ay önce Zeytinburnu Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan bir insandım. Yalan dolan, sahte tutanaklarla beni işten çıkardılar. Çoluğum çocuğum aç! Bundan iki sene önce yine işsizdim. Bir oğlum yoksulluktan intihar etti. Benim iki çocuğum daha var evde aç! Evime ekmek götüremiyorum" diyerek kendisine yaşatılan, zulmü çaresizliğini dile getirdi.

15 dakika kadar konuşma yapan Aşık bir süre sonra polisler tarafından gözaltına alınarak karalola götürüldü. Yaklaşık bir saat sonra da serbest bırakıldı.

Ömer Aşık'ın bu eyleminin hemen ardından Zeytinburnu Belediyesi'nde işten atılan Kenan Güngördü bir basın açıklaması yaparak işçilerin işten atılarak çaresizliğe sürüklenmesine neden olan politikaları protesto etti.