< < Vietnam'da Koronavirüs'ten İlk Ölüm

Covid-19 salgınıyla mücadelede tüm dünyaya örnek olan ülkelerden 98 milyon nüfuslu Güney Asya ülkesi Vietnam'da virüs kaynaklı ilk can kaybı gerçekleşti.

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs Covid-19 ABD ve Avrupa'da yüzbinlerce ölüme neden olurken ve henüz ikinci bir dalganın gelmesi ve daha ağır bir sürecin yaşanabileceği belirtiliyor. Covid-19 ile mücadelede son başarılı olabilen ülke sayısı ise bir kaç tane. Küba, Kuzey Kore gibi sosyalist ülkeler ancak başarılı bir mücadele yürütebiliyor. Covid-19 ile mücadelede başarılı olma ülkelerden biri de Vietnam.

Güney Asya ülkesi Vietnam, son 24 saatte kaydedilen yurt içi kaynaklı 45 yeni vaka ile ülkedeki toplam pozitif test sayısının 509'a yükseldiğini açıkladı.

Thanh Nien gazetesinde yer alan habere göre, Da Nang şehrinde bir hastanede böbrek rahatsızlığı dolayısıyla tedavi gören 70 yaşındaki bir erkek hasta, Covid-19'a yakalanmasının ardından hayatını kaybetti. Sağlık Bakanlığı, hastanın ölüm nedenini henüz doğrulamadı.

Ülkede şimdiye kadar Covid-19 tespit edilen 373 kişi iyileşti. Vietnam'da 100 günün ardından 25 Temmuz'da yurt içi kaynaklı ilk Covid-19 vakasına rastlandığı kaydedilmişti. Vietnam'ın en büyük üçüncü şehri Da Nang'da bir hastanede 15 Covid-19 vakasına rastlanmasının ardından kent genelinde iki hafta sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.