< İsrail’de Protestolar

İsrail halkları, hakkındaki yolsuzluk iddiaları ve koronavirüsle mücadelede başarısız olduğu için Başbakan Netanyahu’nun istifa etmesi için eylemlerine devam ediyor.

18 Temmuz’da Batı Kudüs’teki Başbakanlık konutu ve Tel Aviv’deki Rabin Meydanı’nda düzenlenen eylemlere binlerce kişi katıldı. Eylemciler, Batı Kudüs’te polisin barikatla korumaya almaya çalıştığı Başbakanlık konutu önüne kadar ulaşmayı başardı. Polis tazyikli su ile saldırarak kitleyi dağıtmaya çalıştı.

Tel Aviv’de bir parkta toplanan kitle yolu kapatmak istediğinde polis biber gazları ile saldırdı ve çok kişiyi gözaltına aldı. Eylemler gece geç saatlere kadar sürdü.

İsrail protestolarını körükleyen, hükümetin Covid-19 politikaları oldu. Günde 1000'den fazla yeni koronavirüs vakası yaşanınca yeni kısıtlamalara başvurulmuştu. Mağazalar, marketler ve diğer halka açık mekanlar hafta sonları kapanırken, restoranların teslimatı ve teslimatı kısıtlandı. İsrail Hükümeti ekonomik kaygılarla Mayıs ayı başlarında “normalleşme”ye geçmişti. Netenyahu, halkın öfkesini bastırabilmek için geçtiğimiz günlerde maddi destek yapacağını açıklamıştı. Halk ise covid

önlemleri ve aşı geliştirilmesini istiyor.

İsrailliler 11 ve 14 Temmuz’da da binlerce kişilik eylemlerle protestolar düzenlemişti.