< < Beyaz Bayrak Açlık Kızıl Bayrak İlaç

Koronavirüs salgını nedeniyle Guatemala'da uygulanan kısıtlamalar, halkın yoksulluk ve açlığını gittikçe derinleştirdi.

Salgın nedeniyle işyerleri kapandı, halkın çoğunluğu işsiz kaldı. Pek çok insan dilenmek için mahallelerden şehir merkezlerine yürüyor kilometrelerce.

Ve mahallelerde, evlerde renkli bayraklar asılıyor. Beyaz bayrak açlık, kırmızı ilaç siyah, sarı ve mavi şiddet anlamına geliyor.

Bayraklar ilk olarak Nisan ayının başlarında, ülkede koronavirüs vakalarının tespit edildiği Patzún köyünde karantina uygulanmasından sonra görülmeye başlandı. Ardından beyaz bayraklar ülke çapında yaygın bir hale geldi. Halkın ihtiyaçları renklere yansıdı...

Guatemala koronavirüsten 2512 enfeksiyon ve 48 ölüm var, ancak ekonomik çöküş milyonları etkiledi. Özellikle kayıtdışı, sigortasız ve günlük işlerde çalışan işçiler tamamen yaşam güvencesi olmadan bir yaşam sürüyor.

Guatemala hükümeti, 1.2 milyondan fazla insana yaklaşık 190.000 adet gıda kolisi ulaştırdı, ancak halkın %90’ı yardımlardan uzak... Açlık ve hastalık bayraklarının mahalleleri donatması, halkın açlığının, yoksulluğunun yükseltilen bayrağı. Ve bu sistemin çöküşünün ilanı...