Ekim ayından bu yana sokaklarda olan Irak halkı, Süleymani suikastinin ardından yine sokakları terk etmedi. Aksine ABD ve yabancı güçlere karşı daha güçlü protestolar gerçekleşti. Halk, Irak Parlamentosu tarafından ülkedeki yabancı güçlerin çıkarılması için alınan kararın uygulanmasını istiyor.

24 Ocak günü Iraklılar, ABD’ye karşı onlarca şehirde yürüyüşe geçti. Milyonlarca Iraklı’nın sloganı "ABD Irak'ı Terketsin" idi. Hükümet ise bir çok anayolu trafiğe kapattı, köprü ve bazı şehirler arası yollar kapatıldı, okul ve resmi kurumlarda da tatil ilan edildi.

Eylemlere polisin ateş açması sonucu 6 kişi öldü, 54 kişi yaralandı.

Başta Bağdat olmak üzere Şii Arapların yaşadığı güney ve orta kentlerdeki eylemler artık daha sert geçiyor ve yaralanan ölen eylemcilerin haberleri geliyor hemen her gün. 22 Ocak günü yapılan eylemde öldürülen Cinat Madi için, önceki gün akşam üzeri Basra’da kitlesel cenaze düzenlendi ve mezarlık dönüşü sloganlarla Bedir Tugaylarının karargâhına doğru yürüyüşe geçti ve karargahı ateşe verdi. Bedir Tugayları, polis ve eylemciler arasında çıkan çatışmada bir eylemci hayatını kaybetti. Son bir hafta içinde yaşanan çatışmalarda 10’dan fazla kişi hayatını kaybetti. Hedef, İran yanlısı Haşdi Şabi gruplarının merkezleri oldu.

Eylem için çağrı yapan Mukteda El Sadr, eylemin ardından “direnişlerini durduğunu” açıklayınca, 25 Ocak sabahı Tahrir Meydanı'nda ve Basra’daki kimi eylemciler çadırlarını kaldırarak meydandan ayrıldı.

Bunun üzerine Irak hükümeti, Tahrir Meydanı'nı ele geçirmek için Meydan’daki eylemcilere saldırıya geçti ve çatışmalar yaşanmaya başladı. Güvenlik güçleri kamp alanını tahrip etmeye, çadırları yakmaya çalışmıştı. Irak’ta Göstericiler Koordinasyon Komitesi de bir açıklama yayınlayarak, desteğini çeken Sadr’ı ihanetle suçladı.

26 Ocak günü de Bağdat'ta yüksek güvenlikli Yeşil Bölge'de bulunan ABD Büyükelçilik binasına yönelik 3 roket atışı yapıldı.

Aynı saatlerde Bağdat’ta öğrenciler Tahrir Meydanı’na yürüyerek protestoların, eylemlerin devam edeceğini gösterdi. Polisin ateş açması üzerine bir kişi hayatını kaybetti. Öğrenciler Basra ve Kerbela gibi bir çok kentte de sokaklarda idi.

Irak polisi, iki gündür Zikar vilayetinin kent merkezi Nasıriye’deki El-Habubi Meydanı’nda çadır kuran eylemcileri dağıtmaya çalışıyor. Burada da polisin gas bombalı saldırıları nedeniyle 30 kişi fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

Uluslararası Af Örgütü, Ekim 2019’dan bu yana Irak’ta yaşanan eylemlerde 669 kişinin hayatını kaybedip, 25 bine yakın kişinin de yaralandığını açıklamıştı.