Hindistan'da 8 Ocak günü 250 milyon işçi genel greve çıktı. 10 sendikanın örgütlediği grevden en çok etkilenen ulaşım ve bankacılık sektörü oldu.

Grevin sebebi ise, dünyanın dört bir yanında süren eylem ve grevlerle aynı: İşsizlik, özelleştirmeler, enflasyon, ekonomik kriz...

INTUC, AITUC, HMS, CITU, AIUTUC, TUCC, SEWA, AICCTU, LPF, UTUC Sendikalarının 24 saatliğine ilan ettiği grevi tetikleyen, Başbakan Narendra Modi'nin gündeme getirdiği iş reformları. Bu reformların arasında Air India, demiryolları gibi büyük devlet işletmelerinin özelleştirilmesi, kamu bankalarının özel bankalarla birleştirilmesi vb var. Özelleştirmeler, şimdiden binlerce kişinin işini kaybetmesine neden oldu.

Grev süresince Batı Bengal, Kerala vb. eyaletlerde dükkanlar ve bankalar açılmadı, trenler, otobüsler, taksi ve çekçekler çalışmadı. Hindistanlı kadın ve erkek işçiler meydanlarda tüm renkleriyle sermayeye ve devlete karşı gövde gösterisi yaptılar.