Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yapımı devam eden yolun tamamlanmaması ve oluşan toz nedeniyle belediyenin gerekli hizmeti vermediğini ve iş yapamadıklarını belirterek isyan etti. Esnaf yolu trafiğe kapatarak belediyenin bir an önce yolun tamamlanması ve çevre düzenlemesinin yapılmasını istedi.

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde Mustafa Kemal ve Atatürk Mahalleleri arasında bulunan Acıbadem yolunun yapım çalışmalarının tamamlanmamasına tepki gösteren esnaf ve mahalle sakinleri yolu trafiğe kapattı.

Tezgah ve araçlarla yolu trafiğe kapatan mahalle halkı, bozuk yollar nedeniyle araçlarının ciddi zarar gördüğünü, toz nedeyle kapı ve pencerelerini açamadıklarını söylediler. Esnaf ise bu sorunlar nedeniyle iş yapamadıklarını belirterek belediyenin bir an önce yolun yapımını bitirmesini istedi.

Mahalle esnaflarından Raif Gülmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, İşyerlerinin ve evlerinin tamamen toz içerisinde kaldığını ve esnaflar olarak işlerinin durma noktasına geldiğini söyledi.

Yolun tamamlanmamış halini göstererek bozuk halde bırakıldığını aktaran Gülmez "Acıbadem yolumuz 4 aydır rezillik içerisinde. Esnaflar olarak işlerimiz bitme seviyesine geldi. Burada bulunan esnafların işyerleri ve evleri toz toprak içerisinde. Burada hiç bir şekilde yaşama durumumuz kalmadı. 4 Aydır bugün, yarın diyerek bizi oyalıyorlar. Manisa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri buraya gelip, biz bu yolu yapıyoruz dediler. Gördüğünüz gibi şuan burada çalışan kimse var mı? Yolun haline bakın, ne insanlar, nede araçlar geçemiyorlar" dedi.

Belediyenin hizmet vermemesine isyan eden esnaflar yolu uzun süre trafiğe kapattı. Sonuç alana kadar eylemlerini sürdürmekte kararlı olan ve mahalle halkı, eylem alanına gelen polis ve Turgutlu İlçe Emniyet müdürü de vazgeçiremedi.

Esnafın kararlılığı üzerine Belediye Koordinatörleri esnaf ile görüşmeye gelmek zorunda kaldı. Koordinatörlere, sorunlarını aktaran esnaflar ve mahalle sakinleri, yolların kısa sürede yapılacağı sözünü almaları üzerine yolu trafiğe açarak eylemlerini sonlandırdı.