Santrich çocukların, gençlerin, kadınların, yaşlıların, köylülerin, işçilerin, öğrencilerin, aydınların, sanatçıların, gazetecilerin, adaletin savunma avukatlarının, vatanseverlerin, Kolombiyalıların ve Venezuelalıların, orada yaşayanların içindedir. Amerikamız ve dünyamız. Santrich havada, suda, florada ve faunada, yaşamın savunucusu ve adalet için savaşan biri olmaya devam ediyor.

Santrich, barışın ve Havana Barış Anlaşmalarının en büyük savunucularından biriydi. Anlaşmaya uyulması talebiyle açlık grevi yaparak hayatını tehlikeye attı. Havana'da dokunmakta olan ihanetleri öngördü ve anlaşmalar önceden uygulanmadan silahların teslim edilmemesi gerektiği konusunda uyardı.

Duque'nin başını çektiği kana susamış oligarşinin komplosu, her türlü barış ve onurlu yaşam hayalini yok etme arzusunda son bulmuyor; her biri güzel kıyafetleriyle ve en iyi üslubuyla kötü-iyi zekasıyla, kontrol ve aldatmaya devam etmek isterler. Kendi eylemlerini kabul edemeyen ve başkalarını suçlayamayan korkaklar: yanlış konularda uzmanlar. Öldürüp kaçanlar, savaşmaktan aciz olanlar cesur değildirler, kahraman sayılamazlar.

Magdalena'nın derinliklerinden, iki uluslu şeritten ve Karayip kıyılarından bu geniş coğrafyada yaşayan bizler, Manuel ve Bolivar'ın çocukları olan Farian (FARC-EP'li Ç.N.) militanları; Size acıyla ama başımızı dik tutarak burada kimsenin gözünün korkmadığını söylüyoruz. Öldürülen her öğrenci için, her köylü, işçi, Yerli insan, öldürdükleri her sosyal ve devrimci lider için, kestikleri her ağaç için binlercesi filizlenecek.

Yoldaş Jesús Santrich!… Burada, Burada, Burada... Sonsuza Kadar! Mücadele devam ediyor.

FARC-EP için İkinci Marquetalia

21 Mayıs 2021

NOT: Redstarnews'ten çevrilmiştir

Çeviri Kolektifi