< İşçiler Filistin Halkına Yönelik Katliamın Suç Ortağı Olmayacak

14 Mayıs günü öğle saatlerinde Asya Adası gemisi Livorno limanına varacaktı. Cenova Otonom Liman İşçileri Kolektifi ve WeaponWhath Derneği, bu gemide İsrail'in Ashdod limanına doğru silah ve patlayıcı yüklü konteynerler olduğunu raporladı; Filistin halkını öldürmek için kullanılacak silahlar ve patlayıcılar...

Livorno Limanı işçileri, silah ve patlayıcı konteynırlarının kendi limanlarından yüklenip yüklenmeyeceğini henüz bilmiyor, ama bu daha önce de yaşanmıştı. Sendikalı işçiler bu konuda bilgi edinmeye çalışıyor. Bir gün önce de Molo Italia'da gemiye binmeye hazır düzinelerce zırhlı askeri aracın varlığını öğrenmişlerdi. İşçiler konu hakkında Liman Başkanlığı ve Mesleki Tıp ASL'ye uygun kontrolleri anında yapabilmeleri için acil raporlar gönderdi.

15 Mayıs günü şehir merkesinde Filistin halkıyla dayanışma eylemi yapacak ve askeri işgal altında yaşayan Filistin evlerinin "kamulaştırılmasına" son verilmesini talep edecek. 14 Mayıs 2021

İtalyan Unione Sindacale di Base Sendikası sayfasından özetlenerek çevrilmiştir.

Çeviri Kolektifi