Adana'da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü için 6 Mart'ta bir miting ve yürüyüş düzenlendi. Adana Kadın Platformu tarafından düzenlenen yürüyüşte, Emekçi Kadınlar olarak kortejimizle yerimizi aldık.

"Açlığa, Yoksulluğa, Sömürüye, Şiddete Başkaldırıyoruz!" pankartımızla, dövizlerimizle, sloganlarımız ve şarkılarımızla emekçi kadınların sesini yükselttik, mücadelemizi büyüttük/ büyütüyoruz!

Yürüyüş ve miting alanı polis barikatları ve arama noktaları ile çevriliydi. Polis Adana Kadın Platformu'nun hazırladığı gökkuşağı renklerinde olan pankartı miting alanına almadı. Pankart içeri alınana kadar Adana Kadın Platformu tarafından yürüyüşü durdurma kararı alındı. Bir süre sonra pankartın içeri alınması ile yürüyüş başladı.

Emekçi Kadınlar olarak kızıl bayraklarımızla ve kızıl bandanalarımızla yürüyüş boyunca "Şan Olsun 8 Mart'ı Yaratanlara!”, “Yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü!”, “Kadın, Devrim, Özgürlük!”, “8 Mart Kızıldır, Kızıl Kalacak!”, “Kadınlar Devrim İstiyor!”, “Homofobiye Transfobiye Başkaldır!" sloganları atıldı.

Yürüyüşün ardından miting alanında Adana Kadın Platformunun hazırladığı basın metni okundu ve "Tarihsel bir süreç bu yaşadığımız ve biz bu tarihi kendi ellerimizle belirleyeceğiz. Ülkenin her bir yanından ‘başka bir yaşam’ isteyenlerin sesi yükselmekte ve biz kadınlar da bu sese ses olacak, bu çığlığı büyüteceğiz!

Çoğu yerde uzun süre ve güvencesiz çalıştırılıyor, asgari ücrete dahi ulaşamıyoruz. Emeğimize ‘Eve ek gelir’ gözüyle ucuz iş gücü olarak bakılıyor. Emeğimizin sömürülmesine, iş yerlerinde maruz kaldığımız mobbinge, tacize, işten çıkarılmalara yani patriyarkal kapitalizmin bütün eşitsizliklerine karşı mücadelemizi büyüteceğiz." denildi.

Farplas’tan Darinda’ya; Sinbo’dan Adkotürk’e; Hugo Boss’tan tekstil atölyelerine, her yerde “eşit işe eşit ücret” diyen, “insanca yaşamak istiyoruz” diye harekete geçen, sendikal hakları için direnen, ek zam talepleri ile iş bırakan, grev alanlarının direnci olan kadınların adına konuşulduktan sonra

HDP İzmir milletvekili Serpil Kemalbay ve CHP Adana milletvekili Müzeyyen Şevkin konuşma yaptılar.

Milletvekillerinin konuşmalarının ardından 'Koma Sor Jiyan" grubu ezgileriyle sahnede yer aldı. Miting halaylar ve şarkılarla son buldu.

EKA Adana