< < Kadın Tutsaklara İşkenceye Son

Kadınlar Birlikte Güçlü, Kandıra zindanında intihara sürüklenen Garibe Gezer için "Kadın tutsaklara işkenceye son" sloganıyla Kadıköy Süreyya Operası önünde basın açıklaması düzenlemek için çağrı yaptı.

Açıklamanın yapılacağı Süreyya Operası etrafını ablukaya alan polis, basın açıklamasına izin vermedi. Yasağı protesto eden kadınlar, alkış ve zılgıtlarla yürüyüş yaparak sokakları terk etmeyeceklerini haykırdı.

Bahariye Caddesi’nde toplanan kadınların önüne polis barikat kurdu. “Katil Devlet Hesap Verecek!”, “Jin, Jiyan, Azadi!”, “Zindanlar Yıkılsın Tutsaklara Özgürlük!”,“Aysel Tuğluk Serbest Bırakılsın!” sloganları atan kadınlar defalarca engellenmelerine rağmen ara sokakta açıklama yaptı.

Alkış ve zılgıtlarla yürüyen kadınlar "Yargının bir ceza ve adalet aracı olarak değil, erkek-devlet şiddeti ve işkence biçimi olarak işlemesine alışmayı reddediyoruz" dediler.

Açıklamada " Arkadaşlarımız serbest kalana, gerçek adalet sağlanana, cinsel şiddet son bulana ve sorumluları ceza alana kadar birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz. Başta çıplak arama olmak üzere kadınlara yönelik cinsel işkencelerin ve tehdidinin sistematikleştiği, gözaltı ve tutuklamaların cinsel işkence imkânı sağlama aracına dönüştüğü koşullarda, biz kadınlar sadece evlerde, sokaklarda, meydanlarda değil, hapishanelerde de birbirimizi bırakmıyoruz.” denilerek Garibe ile aynı zindanda olan Aysel Tuğluk'un da sağlık hakkının gasp edildiği vurgulandı.

“Garibe Gezer için yasta değil isyandayız, öfkemiz büyük” denilen açıklama “Onu cinsel işkenceye maruz bırakan ve ölümüne sebep olanların, devletin bizzat ortak olduğu bu cinayetin ve gerçeklerin peşini asla bırakmıyoruz" denilerek sona erdi.

Kadınlar alkış ve zılgıtlarla Kadıköy sokaklarında "Jin Jiyan Azadi”, “Aysel Tuğluk serbest Bırakılsın", “Kadın Yaşam Özgürlük”, “Garibe Gezer Ölümsüzdür” sloganları atarak dağıldı.