Taksim'de Patlama

Bugün saat 16.20 civarında İstanbul Taksim'de İstiklal Caddesi üzerinde bir bomba patladı, son açıklamaya göre 6 kişi hayatını kaybetti, 53 kişi de yaralandı.

İlk anda yaşanan patlamanın ardından ikinci bir bomba olması şüphesiyle İstiklâl Caddesi boşaltıldı, olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi... Yaralılar, ambulanslarla Taksim İlkyardım Hastanesi'ne kaldırıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da patlamayla ilgili soruşturma başlatırken, hızla yayın yasağı kararı alındı. Ve birçok sanal medya platformuna erişimde sorun yaşanmaya başladı. BTK, sanal medya platformlarında bant daraltma uygulaması yapıldığını duyurdu.

NetBlocks da twitter üzerinden “Ağ verileri, İstanbul Taksim'de İstiklal Caddesi'nde meydana gelen ölümcül patlamanın ardından 13 Kasım 2022 Pazar günü Türkiye'de sosyal medya platformlarının birden fazla internet sağlayıcısında kısıtlandığını doğruluyor. Kesinti, Türkiye Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) düzenleyici otoritesinin patlama konusunda yayın yasağı ilan etmesiyle ile eşzamanlı ortaya çıktı. Gerçek zamanlı NetBlocks ölçümleri, sosyal medya ve iletişim platformlarının Twitter, Instagram, Facebook, YouTube ve bazı Telegram sunucularının şu anda kısıtlı olduğunu gösteriyor. Önlem, sabit hat ve mobil internet sağlayıcılarının tamamında olmasa da bazılarında uygulanmaktadır." diye açıklama yaptı.

Yaşananların ardından çok sayıda söylenti de duyuldu. Şişhane'de polisin bir kişiyi vurduğu, 50-60 el silah sesi duyulduğu söylendi.