Kadıköy Belediyesi'nde TİS görüşmelerinde anlaşmaya varılamaması üzerine Genel İş Sendikası üyesi işçiler bugün grev kararını astı. İşçiler geçirmelerine yetecek ücret almalarını sağlayacak zam artışı verilmeden grev kararından vazgeçmeyeceklerini belirtti.
CHP'li Kadıköy Belediyesi'nde SODEMSEN ve DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası Anadolu Yakası 1 No'lu Şube arasında süren toplu sözleşme görüşmelerinin tıkanması üzerine işçiler grev kararı aldı.
Belediyenin işçilerin toplu sözleşme görüşmelerine katılmasını kabul etmeyerek masayı terk eden CHP'li belediye yönetimi, talepleri de kabul etmeyince işçiler Söğütlüçeşme'de bulunan Kadıköy Belediyesi binasına grev kararını astı.
Eyleme, sendikalar, devirmci örgütler, siyasi partiler demokratik kitle örgütlerinden çok sayıda kişi de Kadıköy Belediyesi işçilerine destek verdi.
İşçiler "Ya Sözleşme Masası Ya da Grev Halayı" diyerek Kadıköy Belediyesi yömetimini bir kez daha uzlaşma sağlamaya çağırdı. Kadıköy Belediyesi binası önünde yapılan açıklamada Genel-İş 1 No'lu Şube Başkanı Murat Aydoğan, TİS görüşmelerinde istenilen aşamaya gelemediklerini ifade etti, belediye patronunun yaptığı zam teklifinin hayatın gerçekliğinin dışında kaldığını söyledi.
Doğruluğu şaibeli TÜİK'in bile yüzde 80 enflasyon açıkladığına dikkat çeken Aydoğan, "Ailemizin, ülkemizin geleceği çocuklarımızın; bırakın özel ihtiyaçlarını, temel ihtiyaçlarını bile karşılayamadığımız bu ortamda, bu koşullarda bir bilinmezliğe imza atmamızı bizden kimse beklemesin" dedi.
Greve hazırlık sürecinde görüşmeleri sürdürmeye açık olduklarını ifade Aydoğan, taleplerini masada kabul ettirmeyi umduklarını ancak bunun olmadığı durumda emeklerine ve haklarına sahip çıkacaklarını söyledi.
Aydoğan "Şimdi buraya alkışlarla grev sürecini başlatacak ilanımızı asıyoruz. Bugünden sonra her üye arkadaşım işyerlerimizde ilmek ilmek grevi örgütlemeli ve mücadeleden uzak durmamalıdır" diyerek, tüm işçilere ve kamuoyuna belediye işçileriyle dayanışma çağrısı yaptı.
Daha sonra alkışlarla grev kararı belediye binasının camına asıldı. İşçiler, geçinmeye yetecek oranda bir maaş artışı, mesai saatlerinin 40 saatin dışına çıkmamasını, sosyal haklar, yakıt ve gıda gibi temel ihtiyaçlarda yardım talep ediyor.