< Tutsak Ailelerine Yine Saldırı

Hasta tutsaklar ve infazları yakılan tutsakların yakınları tarafından başlatılan Adalet Nöbeti’nin 25’inci hafta eylemi, Kadıköy İskelesi önünde yapılmak istendi. Haftalardır tutsak ailelerinin her hafta farklı bir ilçede yaptığı eyleme saldıran, işkencelerle gözaltına alan polis, bu hafta da kuralını bozmadı.

Eylem öncesinde İskele polis ablukasına alındı. Polislerin engellemelerine rağmen İskele’ye yürüyen annelere burada polis saldırarak 10’a yakın kişiyi gözaltına aldı. Öncesinde kitleyi ablukaya alan polis yine basını alandan uzaklaştırmayı ihmal etmedi. Anneler polis şiddetine ve ablukasına karşı "Biji Berxwedana Zindana" sloganları ile karşıladı polisin saldırısını.

Gözaltı teröründen sonra açıklama yapan HDP Milletvekili Dilşat Canbaz, “Anneler ve arkadaşlarımız gözaltına alındı. Hapishanelerde durum bu kadar can alıcı iken, ölümler çıkarken Kadıköy’de insanların gözü önünde basınla aramıza çember koyarak anneleri gözaltına aldılar. Bunun böyle bitmeyeceğini biliyoruz. Tek başına anneler ile olabilecek bir mesele değil, herkesin destek olması gerekiyor” dedi.

Gülüm, anneleri gözaltına alan anlayışın hapishanede katliam gerçekleştirdiğini vurgulayarak, "Binlerce hasta mahpus tahliye edilmiyor. Anneler buna karşı sesini yükselttiği için gözaltına alınıyor. Bu hukuksuzluğa hep beraber ‘dur' demeliyiz. Cezaevi hepimizi ilgilendiriyor. Bu yıl içinde 49 mahpus hayatını kaybetti. Biz bunlara karşı her hafta annelerle birlikte olmaya devam edeceğiz. Hasta mahpuslar serbest bırakılsın. Düşman siyasetinden vazgeçin" dedi.

Gözaltına alınan annelerin nereye götürüldüğü şu ana kadar öğrenilemedi.