Tutsak yakınlarının cezaevlerindeki hak ihlallerini ve hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek için HDP Şirinevler ilçe binası önünde yapmak istediği açıklamaya polis saldırdı.

"Annelerin Talebi Hepimizin Talebidir" pankartı açılan eyleme Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) ve Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAY-DER) yöneticileri ve çok sayıda kişi katıldı.

Eylem öncesinde Meydanı ablukaya alan polisler, kitlenin önünü HDP ilçe binası önünde kesti. Gerekçe olarak kaymakamlığın kararını gerekçe olarak gösteren polisler, tüm engellemelere rağmen pankart açıp açıklama yapmak isteyen tutsak yakını anneleri ve beraberindeki destek veren kitleyi abluka altına aldı.

Basının zorla abluka dışına çıkarıldığı eylemde anneler ve beraberindeki kişiler ters kelepçelenerek işkenceyle gözaltına alındı.

HDP Milletvekili Musa Piroğlu bu keyfi uygulamaya, “ Az önce tutsak yakını anneler açıklama yapmak istedi, iktidar ve iktidarın zorbalığı 70-80 yaşındaki anneler darp edilerek, işkence edilerek gözaltına alındı. Bunu her seferinde yapıyorlar ve diyorlar ki buralar yasak. Madem yasak meydandır, o zaman bu açıklamayı meydanda yapacağız” diyerek tepki gösterdi.

Şirinevler Meydanı’na gitmeye çalışan Piroğlu’nun önü polis tarafından defalarca kesildi. “Hasta Tutsaklar Serbest Bırakılsın” sloganı eşliğinde meydana yürüyen Piroğlu da burada abluka altına alındı.