Ağrı’da ölümsüzleşen Ulaş Alankuş (Taylan Cevahir) için Gazi Mezarlığında bulunan mezarı başında yapılacak anma polisler tarafından engellendi, anmaya katılmak isteyenler işkenceyle gözaltına alındı.

Saat 13.00’de yapılacak olan anma öncesi Gazi Mahallesi polis ablukasına alındı. Mezarlık girişini de kapatan polis, Alankuş'un ailesi dışında hiç kimsenin mezarlığa girmesine izin vermedi. Israrla yürüyüşe geçen devrimciler "Ulaş Yoldaş Ölümsüzdür", "Şehid Namırin", "Ulaşa Sözümüz Devrim Olacak" sloganları ve kızıl bayraklarla mezarlığa yürüyüşe geçtiler, polis barikatlarına yüklendiler. Burada aralarında ESP İstanbul Başkanı Deniz Aktaş ve SGDF Eşbaşkanı Okan Danacı'nın da olduğu pek çok kişi ters kelepçe ve işkenceyle gözaltına alındı. Bu esnada basın emekçileri ise darp edilerek görüntü almaları engellenmeye çalışıldı.

Kısa süre sonra Ulaş Alankuş'un ailesi lokma dağıtmak için Gazi Cemevine geçti ve polis bu defa da Cemevini aile dışında herkesin girişine kapattı.

Bunu protesto eden Mücadele Birliği, Alınteri, Devrimci Parti, ESP ve SGDF’den devrimciler İsmet Paşa Caddesinde slogan ve ajitasyonlarla yürüdü. Vedalaşma hakkına yönelik engeller teşhir edildi, "Ulaş yoldaşın hesabını tek tek hepinizden soracağız" denildi. Uzun süre kol kola yapılan yürüyüşe polis saldırdı. Burada da Hivda Selen, Mürüvet Küçük, Burcugül Çubuk, Ezgi Gürbüz, Selvinaz Göçmez, Kerem Bükre ve Hıdır Devrim gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar Bayrampaşa karakoluna götürülürken, ifadelerinin alınmaya başladığı öğrenildi.

Dün de Ulaş Alankuş'un ailesi ve avukatları, İHD İstanbul Şubesi’nde Alankuş'un cenazesinin alınması ve defni süresince devletin yaptığı işkence ve hak ihlallerine ilişkin basın toplantısı düzenlemişti.

Gözaltına alınan, aralarında okurumuzun da olduğu 23 devrimci için savcılık 24 saat emniyette mevcutlu tutma kararı verdi.

Gözaltıların yarın savcılığa çıkarılacağı tahmin ediliyor.