Tekirdağ Şehir Hastanesi Sağlık Kurulunun "hapishanede ve hastane mahkum koğuşunda kalamayacağı" yönünde rapor verdiği ölüm orucundaki Gökhan Yıldırım, dün akşam zorla Tekirdağ Şehir Hastanesi'ne götürülerek rapora rağmen tutsak koğuşuna alındı. TAYAD'lı Aileler ise Gökhan Yıldırım ve Sibel Balaç'ı sahiplenerek Tekirdağ Şehir Hastanesi önünde olmaya, Tekirdağ Şehir Hastanesi'ni Adli Tıp Kurumu'nu ve Tekirdağ 1 No'lu F tipi Hapishanesini aramaya çağırdı.

Adil yargılanma talebiyle ölüm orucunun 230. gününde olan Gökhan Yıldırım, zorla Tekirdağ Şehir Hastanesine götürüldü.

Tekirdağ Şehir Hastanesi Sağlık Kurulunun "hapishanede ve hastane mahkum koğuşunda kalamayacağı" yönündeki raporuna rağmen ölüm orucundaki Gökhan Yıldırım, dün akşam zorla Tekirdağ Şehir Hastanesi'ne götürülerek rapora rağmen tutsak koğuşuna alındı.

Konuya ilişkin Halkın Hukuk Bürosu, "Gökhan Yıldırım için ATK sevk yazısı yazıldı. Ancak kurulun ne zaman toplanacağı Gökhan hakkında ne zaman karar verileceği belirsin. Bu ertelemelere bir an önce son vermelidir. Gökhan Yıldırım Serbest Bırakılsın! Gökhan'a gelebilecek her türlü zarardan Şehir Hastanesi Başhekimliği sorumludur" açıklamasında bulundu.

TAYAD'lı Ailelerin yaptığı açıklamada ise Gökhan Yıldırım'ın ölüm orucunun 230. gününde olduğunu ve İhtiyaçlarını kendisinin karşılayacak durumda olmadığına dikkat çekerek "O'nu tek başına bırakmak ölümünü hızlandırmaktır. Gökhan Yıldırım'a refakatçi verilmemesi onu iyice güçten düşürmek yakınlarından ayırmak içindir. Bu durum zorla müdahaleye zemin hazırlamaktır. Bir an önce düzenlenip hazırlanması gereken 'İnfaz Erteleme' kararı günlerdir geciktirilmektedir" denildi.

Gökhan Yıldırım'ın Adli Tıp Kurumuna sevki sağlanmalı ve bir an önce tahliyesi yönüyle karar verilmelidir. Gökhan Yıldırım'a refakatçi sağlanmalı, güvenliğinden ve sağlığından avukatları ve ailesi emin olmalıdır TAYAD'lı Aileler, halkı ölüm orucundaki Sibel Balaç'ı ve Gökhan Yıldırım'ı sahiplenerek Tekirdağ Şehir Hastanesi önünde olmaya ve Tekirdağ F Tipi Hapishanesi ile Adli Tıp Kurumunu arayarak destek vermeleri Tekirdağ F Tipi 1 Nolu Hapishanesi ve Adli Tıp Kurumunu aramaları çağrısında bulundu.