Ağrı'da çıkan çatışmada ölümsüzleşen Ulaş Alankuş'un cenazesi Gazi Mahallesi'ne getirilirken sonra polis tarafından kaçırıldı. Polis cenaze töreninin yapılacağı Cemevinde toplanan kitleye saldırarak 10 kişi gözaltına aldı. Gazi Mezarlığı'na girişini de abluka altına alan polis aile dışında kimseyi içeri almadı. Ulaş Alankuş aile tarafından Gazi Mezarlığı'nda defnedildi.

Ağrı'da çıkan çatışmada ölümsüzleşen MLKP ve HBDH gerillası Ulaş Alankuş'un cenazesi öğlen saatlerinde Gazi Mahallesi'ne getirildi. Çok sayıda kişi Alankuş'u sonsuzluğa uğurlamak için Gazi Cemevi'nde toplandı.

Ulaş Alankuş'un cenazesi saat 12.00 sıralarında Gazi Mahallesi'ne getirildi. Aileyi cenaze aracından indiren polis, cenazeyi kaçırdı.

Gazi Mahallesi ve Cemevi'nin bulunduğu sokağı ablukaya alan polis kitlenin mezarlığa yürümesine ve tören yapılmasına izin verilmeyeceğini söyledi.Cemevinin bulunduğu sokağın başına barikat kuran polis kitlenin çıkmasına izin vermedi.

Uzun süre cemevi önünde bekleyen kitle "Ulaş Alankuş Ölümsüzdür" sloganıyla polis barikatlarına tepki gösterdi. Aralarında ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü'nün bulunduğu kitleye saldıran polis 10 kişiyi gözaltına aldı.

Polis saldırısına rağmen kitle mezarlığa gideceğini belirterek sloganlarına devam etti. Sonunda polis Cemevi'nden çıkışı açtı.

Bu kez de Mezarlık girişinde toplananları abluka altına alan polis, alana gözaltı aracı getirdi. İsmetpaşa Caddesi üzerinde toplananları da polis çembere aldı. Kitlenin karararlılğı sonucu polis mezarlığa gidiş yolunu açtı.

HDP Milletvekili Musa Piroğlu, ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, SGDF Eşbaşkanı Okan Danacı ve HDP'liler ise defin işlemi tamamlanana kadar mezarlık girişinde bekleyişlerini sürdürdü. MLKP ve HBDH gerillası Ulaş Alankuş Gazi Mezarlığı'nda ailesinin katıldığı törenle defnedildi. Defin sırasında üzerine kızıl bayrak serildi. Defin işleminin sona ermesinin ardından abluka altına alınanlar serbest bırakıldı.

Gazi Mezarlığı'nda yapılan törenle Alankuş'ub sonsuzluğa uğurlanmasının ardından Gazi Cemevi'nde gelen kitleyi polis içeri almadı.

HDP Milletvekili Musa Piroğlu'nun da aralarında bulunduğu kitleyi trafik akışı sürerken kalkanlarla caddeye iten polise Piroğlu ve kitle tepki gösterdi. HDP'li Piroğlu yolu yanındaki kitleyle trafiğe kapatarak polis saldırısına tepki gösterirken, çok sayıda kişi buradaki polis saldırısında gözaltına alındı.

Gazi Cemevi'nde yapılacak taziyeye katılmak için kitle polisin engellemesine rağmen uzun süre İsmetpaşa Caddesi üzerinde beklemeye devam etti.

Ayrıca Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu (ÖTSP) Ulaş Alankuş için HDP Kadıköy İlçe binasında da 17.00-19.00 saatleri arasında taziyelerin kabul edileceğini duyurdu.