< Cemevleri'ne Yapılan Faşist Saldırılar Protesto Edildi

Ankara'da biri Mamak'ta, ikisi Tuzluçayır'da bulunan Cemevleri'ne faşistlerin yaptığı planlı saldırılar İsviçre'nin Basel Kantonu'nunda bir basın açıklamasıyla protesto edildi.

Basın açıklaması, Basel Kantonu ve çevresinde bulunan yerleşim yerlerindeki Alevi-Bektaşi Birliği, Basel ve Çevresi Alevi Kültür Merkezi, Weil Am Rhein Kültür Merkezi (Almanya), Saint Louis Alevi Kültür Merkezi (Fransa) ve Rheinfelden Alevi Kültür Merkezi'nin ortak çağrısıyla yapıldı.

Basel federal parlamenteri Mustafa Atıcı, İDHF, DİDF, Mücadele Birliği, Bir-Kar, Proleter Devrimci Duruş, Beksam, İTİF ve ATİK basın açıklaması eylemine destek verdiler.

Cemevleri adına yapılan açıklamada, Alevilerin baskıya, zorbalığı ve şiddete boyun eğmeyecekleri, tarih boyunca da boyun eğmedikleri ifade edildi.

Alevilerin eşit yurttaşlık için mücadele verdikleri belirtilen açıklamada, bu mücadelenin ülkede yaşayan halklar, inançlar ve kimlikler özgür olmadan Alevilerin de özgür olamayacağının bilincinde olduklarını ifade ettiler.

Basın açıklaması, faşist provakasyon ve saldırılara karşı Cemevlerine sahip çıkılması çağrısıyla son buldu.