Kırıklar Cezaevinde bulunan Sinan Koçum, cezaevinin keyfi uygulamaları ve buna karşı slogan attığı için cezaevi idaresi tarafından verilen disiplin cezasını anlattığı mektubunu sizlerle paylaşıyoruz.

 

Merhaba

Ben Sinan Koçum.

Emeğe Ezgi Grubu’nun solistiyim.

Elbette Türkiye’deki cezaevlerinde her gün pek çok enteresan hadise yaşanıyor. Bunlardan, haber değeri taşıdğını ve ilginizi çekeceğini düşündüğüm bir tanesini size iletmek istiyorum.

Kahrolsun Faşizm” dediğim için bana bir ay mektup ve telefon yasağı cezası verildi.

Olayın detayları şöyle:

17.06.2022 günü hücremizde arama yapıldı. Cezaevi içerisinde sadece, benim de kaldığım (3 kişi kalıyoruz) A-29 hücresine özel olarak yapılan (diğer hücreler aranmadı) provokasyon amaçlı bir arama idi bu. Görevlilerin tavırları da bunu ortaya koydu. Eşyalarımız dağıtılıp ortaya saçıldı, bazı eşyalarımıza el konuldu.

El konulanlar arasında en dikkat çekici olan, havalandırma kamerasına etiket yapıştırarak görüntü almasını önlemek için kullandığım, kendi imalatım olan bir aparattı. (Kamera yüksekte olduğu için bunu kullanıyordum). Dosya kağıtlarını rulo yapıp ucuca ekleyerek yaptığım bir aparattı bu.

Yeri gelmişken bir parantez açarak belirleyim: Havalandırmalardaki kameraları kapattığımız için verilen disiplin cezaları infaz hakimlikleri tarafından “bu eylem suç olmadğı” gerekçesiyle iptal edildi.

Asıl konuya döneyim: Provakasyon amaçlı arama işlemi bitince ben de görevlilere “KAHROLSUN FAŞİZM” diyerek haykırdım. Bu haykırış nedeniyle cezaevi idaresi bana bir ay mektup ve telefon yasaklama cezası verdi. (Ceza kararının bir kopyasını bu mektubun içinde gönderiyorum. Verilen cezaya karşı infaz hakimliğine itiraz ettim. Böylece ceza henüz kesinleşmediği için bu mektubu site gönderebiliyorum.) Anlaşılan “kahrolsun faşizm” diye bağırmamı yasalara aykırı bulmuşlar. Ya da bu şekilde bağırmam idarecilerin gücüne gitmiş olmalı.

 

Elbette söylediğim şarkılar ve marşlar nedeniyle F Tipi zindana kapatılmış olsam da, bu cezaya eklenen disiplin cezaları yüzünden ideallerimden ve insanlığın güzellikleri hakettiğini söylemekten vazgeçecek değilim.

Bu mektubu ve aldığım disiplin cezasını haberleştireceğinizi umuyorum.

 

Selamlar ve Saygılar.

KAHROLSUN FAŞİZM”

 

Sinan Koçum

Kırıklar 2 Nolu F Tipi Cezaevi

Buca / İzmir