Bugün (31 Temmuz Pazar günü) Adana'da, Ankara’da Cemevlerine yapılan eş zamanlı faşist saldırılara yönelik bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Heykelli Parkta gerçekleşen açıklamaya “Bu faşist saldırıların eş zamanlı olması, bireysel bir eylem olmadığının göstergesidir” denilerek başlandı. Açıklamada ara ara “Kurtuluş Yok Tek Başına, Ya Hep Beraber Ya Hiçbirimiz”, “Faşizme Karşı Omuz Omuza”, “Alevilik Haktır, Engellenemez” sloganları atıldı.

Adana Alevi Platformu adına yapılan açıklamada, saldırılara yönelik “Canlarımıza, Cemevlerimize, ve kurumlarımıza saldıranlar, bu saldırıları planlayıp yönetenler bilsinler ki; bizi demokrasi, özgürlük ve eşitlik mücadelesinden koparamayacaksınız. Çünkü biz, baskıya zorbalığa ve her türlü şiddet politikalarına boğun eğmeyiz” denilerek devrimci, demokrat güçlerle birlikte mücadele edeceklerini dile getirdiler.

Sonrasında “Bozuk düzende sağlam çark olmaz! Bu adaletsiz düzeni hep birlikte değiştireceğiz. Halklar inançlar ve kimlikler olarak omuz omuza vererek demokrasi ve eşit yurttaşlık haklarımızı birlikte kazanacağız!” denilerek açıklamaya son verildi.