< "Çocuklarımız Ölüyor Dünya Bizi Görmüyor!"

İstanbul Adliyesi önünde, tutsakların infazının yakılmasının son bulması, hasta tutsakların serbest bırakılması talebiyle adalet nöbetini sürdüren tutsak yakınları bugün yine polis saldırısıyla gözaltına alındı. Tutsak yakınları kamuoyunda hapishanelere ses olma çağrısında bulundu.

Tahliyesi gelen tutsakların infazının yakılmasının son bulması ve hasta tutsakların serbest bırakılması talebiyle, tutsak yakınlarının her hafta Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde yapıtğı Adalet Nöbeti'nde her hafta polis saldırısı ve gözaltılar yaşanıyor.

Tutsak yakınlarının açıklama yapmasına hatta çevre kafelerde veya banklarda oturmasına dahi izin vermeyen polis bu hafta da saldırarak gözaltına aldı.

İstanbul Adliyesi önünde bir araya gelen tutsak yakınlarına HDP milletvekili Züleyha Gülüm ve çok sayıda kişi de destek verdi.

 

"Çocuklarımız Ölüyor Dünya Bizi Görmüyor!"

Eylemde konuşan tutsak yakını Kumru Akgül, kaymakamlığın yasaklama kararlarını protesto ettiklerini belirterek, "Biz burada demokratik haklarımızı kullanıyoruz. 2-3 anneyiz herkesin yeri var, 2-3 annenin yeri yok. Derdimizi tabi ki anlatacağız, çocuklarımız ölüyor yeter, dünya bizi görmüyor, yeter artık" diyerek isyanını dike getirdi.

 

"Biji Berxwedana Zindana"

Akgül'ün konuşmasını bahane eden polis tutsak yakınlarına saldırarak, çok sayıda kişiyi işkenceyle gözaltına aldı. İşkenceyle gözaltına alınan tutsak yakınları, "Biji Berxwedana Zindana" ve "Berxwedan Jiyane" sloganları attı.

Polis tutsak yakınlarının gözaltına alınmasına tepki gösteren Züleyha Gülüm'ü de tutsak yakınlarından uzaklaştırmaya çalıştı.

 

"Yasaklamaların Hiçbir Hukuki Gerekçesi Yok"

Züleyha Gülüm kaymakamlık kararının hiçbir hukuki gerekçesi olmadığını vurgulayarak, keyfiliğin had safhada olduğunu söyledi. İdari yapının baskıcı ve otoriter rejimin inşası için uğraştığını belirten Gülüm, "Sürekli yasaklama kararlarıyla karşı karşıya kalıyoruz. Cezaevleri işkence altındaysa o ülkede demokrasi olamaz, insan hakları olamaz" dedi.

 

"Tutsak Annelerinin Sesine Ses Olalım"

Yasaklamalar ve gözaltılarla tüm toplumun susturulmak istendiğini vurgulayan Gülüm, kamuoyuna cezaevlerine ve tutsak annelerinin sesine hep birlikte ses olma çağrısı yaptı.

 Safiye Alagaş/Jinnews