Geçtiğimiz yaz orman yangınları coğrafyamızı gerçek bir cehenneme çevirirken, son günlerde yine ard arda orman yangını haberleri ile sarsıldık.

Bu günler, yine orman yangını haberleri ile sarsılıyoruz. Bugün Datça'nın Mesudiye köyünde çıkan yangın nedeniyle, yangın bölgesine çıkan yollar tedbir amaçlı kapatıldı. Yangına havadan da müdahale ediliyor. Ardından Çeşme'de de Alaçatı Barajı yakınlarındaki makilikte yangın çıktı...

Datça Mesudiye Mahallesi’nde başlayan yangına karadan ve havadan müdahale sürüyor. Rüzgarın etkili olduğu bölgede yangın, dağın eteklerinden aşağıda doğru ilerliyor. Yangın Mesudiye-Palamutbükü-Datça yol ayrımına kadar ulaştı. Yangına karayolundan ulaşılamıyor... Mesudiye Mahallesi’nin üst tarafı Döşeme mevkiinde bulunan evler de tedbir amaçlı boşaltıldı. Halk da su tankerleri ile söndürme çalışmalarına katılıyor.

Yangına müdahale için yola çıkan Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye aracı Mesudiye karayolunda devrildi, itfaiyeciler hafif yaralandı.

Datça’da Kızlan Mahallesi Billurkent Tatil Sitesi yakınındaki ormanlık alanda da yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılan alevlere itfaiye ve orman ekipleri müdahale etti. Yangın kısa sürede söndürülse de, yaklaşık 3 dönüm ormanlık alan zarar gördü.

İzmir'in Çeşme ilçesi Alaçatı Mahallesi makilik alanda çıkan yangına da havadan ve karadan müdahale ediliyor. Yangın, Rüzgar Enerji Santralleri (RES)’nin de etrafını sardı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, İzmir-Çeşme otoyoluna kadar ilerledi; İzmir-Çeşme otoyolunun Uzunkuyu mevkii, makilik alanda çıkan yangın nedeniyle trafiğe kapandı...