Daha birkaç gün önce bir meslektaşları öldürülen hekimler, dün gece yeni bir saldırıyla karşı karşıya kaldılar. Neden olmasın ki, daha yeni Cuma hutbelesinde öldürülmeleri için hedef gösterilmemişler miydi?

Dün gece saatlerinde Adana Çukurova Devlet Hastanesi Acil Servis, hasta yakını yaklaşık 50 kişilik bir grubun basması sonucu yaklaşık bir saat çalışamaz hale geldi... Grup acil serviste camı çerçeveyi indirdi, içlerinden biri “o doktoru öldürmezsem adam değilim” diye haykırdı...

Sağlık emekçileri saldırının ardından hizmetten çekilme hakkını kullanırken, daha sonra sabaha kadar polis desteği ile çalışmaya devam ettiler.

Hekimleri ve sağlık çalışanlarını tehdit eden saldırganların hastası Balcalı Devlet Hastanesi’ne sevk edildi ve olayla ilgili tutanak tutuldu... Yeni hasta da kabul edilmiyor hastaneye...

SES Adana Şubesi “Şiddetin olduğu yerde biz çalışmayacağız! Saldırganlar ve tehditler varken bir gözaltı bile yok! Hasta bakmaya başlandı Emniyet ekibi burada. Sabaha kadar emniyet desteği devam edecek dendi. Emniyet desteği ile çalışmak zorunda kalmayacağız. Şiddete bulaşan herkesin tutuklanmasını talep ediyoruz. Yöneticimiz arkadaşlarımızın yanında ve SES Genel Merkezi takip ediyor.” diye açıklama yaptı.

Adana İl Sağlık Müdürlüğü ise olayın "hastane baskını" değil "taşkınlık" olduğunu söyleyerek çıkan haberleri de “kınadı!”

Adana’daki bu saldırı haberleri sabah saatlerinde duyulduktan hemen sonra, bir saldırı haberi de Sakarya'dan geldi. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Kliniğinde doktorla tartışma yaşayan hasta yakını, tartışmanın sonlanması için araya girmeye çalışan hemşire ve ebeyi darp etti.

Hastane güvenlik görevlilerinin müdahalesi ile son bulan olay hakkında sağlık çalışanları şikayetçi oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü, “Son günlerde hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza yönelik sebebi ne olursa olsun asla kabul edemeyeceğimiz sözlü ve fiili şiddet olaylarının yaşanmasını üzülerek takip ediyoruz. Son olarak SEAH Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Kliniğimizde iki sağlık çalışanımızın hasta yakınları tarafından darp edilmesini de esefle kınıyoruz. İşi insanlara şifa dağıtmak olan hekimlerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet eylemlerinin sonuna kadar takipçisiyiz” dedi.

“Giderlerse gitsinler” denilen, “öldürmez misin” denilen, sefalet ücretine mahkum edilen ve sosyal medya üzerinden halkı galeyana getirmeye çalışanların sağlık sektörüne verdikleri hasar, kolay kolay geri alınamayacak.