Tutuklu kadın gazeteciler JINNEWS Müdürü Safiye Alagaş, Neşe Toprak, Remziye Temel ve Elif Üngür, tutuklu bulundukları Diyarbakır Kadın Kapalı Hapishanesi'nden dışarıdaki meslektaşlarına gönderdikleri mesajla gazeteciliği sahiplenmenin ve dayanışmanın daha da büyüyeceğini vurguladı.

8 Haziran'da Diyarbakır'da 4'ü kadın 20 gazeteci basın kurumları ve evleri basılarak gözaltına alınmış, tüm techizatlarına el konulmuş ya da tahrip edilmişti. Gözaltına alınan gazetecilerden 16'sı 18 Haziran'da tutuklanmıştı.

Diyarbakır Kadın Kapalı Hapishanesi'nde tutuklu bulunan kadın gazeteciler Dicle Fırat Gazeteciler Derneği aracılığıyla dışarıdaki meslektaşlarına gönderdikleri mesajla gazeteciliği sürdürmeye ve savunmaya devam edeceklerini belirterek dayanışma gösterenlere teşekkürlerini iletti.

"Habere Tekrar Çıkacağım Günlerin Umuduyla"

JINNEWS Müdürü Safiye Alagaş mesajında "İçinden geçtiğimiz bu süreçlere elbette ki bizler yabancı değiliz ama bu durumu kabul edecek de değiliz. Gazeteciliği savunmanın ve sahiplenmenin daha çok büyütüleceğinden eminiz. Meslektaşlarımla birlikte habere tekrar çıkacağım günlerin umuduyla..." dedi.

 

"Her Koşulda Yazıp Çizeriz"

Gazeteci Neşe Toprak ise"Dayanışmanın sürdürülmesi bizi mutlu ediyor. Zamanımı kitap okumak ve resim çizmekle geçiriyorum. Ancak cezaevi idaresi tarafından boya kalemleri verilmiyor. Bu çok da önemli değil, bizler her koşulda yazıp çizeriz" diyerek dayanışmada bulunan herkese teşekkür etti.

 

"Çalışmamızı Her Koşulda Devam Ettirmeliyiz"

Gazeteci Remziye Temel "Moral ve motivasyonumuz iyi. Haklı olduğumuzu biliyoruz. Sadece meslektaşlarımızı merak ediyoruz. Çalışmalarımızı her koşulda devam ettirmemiz gerekiyor" diyerek mesleklerini yapma kararlılığını ifade etti.

 

"Dayanışma Bizi Büyütür"

Gazeteci Elif Üngür ise mesajında"Hapishanede okumalarıma devam ediyorum. İlk günlerdeki yorgunluğu attık. Dayanışma bizi büyütür, herkese teşekkürler"dedi.