Vedat Aydın’ın anmasına giderken bir kaza sonucu ölümsüzleşen “Beşler”, 8 Temmuz Cuma günü Adana’da mezarları başında anıldı.

Saygı duruşu ile başlayan açıklamaya bir çok devrimci kurum ve kuruluşlar katıldı. Açıklamayı İHD başkanı Yakup Ataş okudu. Ataş, “Diyarbakır'da 7 Temmuz 1991 yılında kontrgerilla tarafından kaçırıldıktan sonra işkence dilerek katledilen Vedat Aydın'ın cenaze törenine giderken 10 Temmuz 1991’de hala aydınlatılamamış ve maddi gerçeği ortaya çıkarılmamış bir trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Elif Tuncer, Hasan Üzüm, Yusuf Üzüm, Celal Ölçmez ve İmam Turan’ı saygı ve özlemle anıyoruz. Beşler’in hayat hikayesi, insan hakları ve demokrasi mücadelesine adanmış bir ömrün hikayesidir.” diyerek katledilen Beşler’i andı. Sözlerine “İnsan Hakları Derneğinin 36 yıllık mücadelesinde 27 mücadele arkadaşımızı faili belli cinayetlerle kaybettik. Ancak yılmaya, vazgeçmeye ve ümitsizliğe hakkımız yok. Vazgeçmek demek yarınımızdan, geleceğimizden, hayallerimizden, vazgeçmektir.” diyerek devam etti.

Açıklama sonrasında “Devrim Şehitleri Ölümsüzdür!” sloganı atıldı. Ardından söz alan HDP milletvekili Tülay Hatimoğulları sözüne Beşler’i anarak başladı, “1990’larda faili meçhullerin haddi hesabı yok. Ama bugün de durum farksızdır.” diyerek faili meçhullere değindi. Sözlerine “Bugünlerde ekmeğe muhtacım diyen insanlar terörist ilan ediliyor. Ama biz güzel günlerin geleceğine inanıyoruz” diyerek son verdi.

Sonrasında katılanlara teşekkür edilerek “Anıları mücadelemize ışık tutmaya devam edecektir” sözleriyle açıklamaya son verildi.

Mücadele Birliği/Adana