Ölümsüzleşmesinin 3. yılında Osman Karatop’u Adana'da andık.

2019 yılında hastalığı nedeniyle kaybettiğimiz yoldaşımız Osman Karatop için 8 Temmuz Cuma günü Mücadele Birliği Gazete bürosunda anma düzenledik; O’nun anısını yaşatmak için büromuzda Osman Karatop kitaplığı oluşturduk.

Anmamız Osman yoldaşımızın şahsında bütün devrim savaşçıları için yapılan saygı duruşu ile başladı. Ardından Mücadele Birliği Platformu adına konuşma gerçekleştirildi. Konuşmada Osman yoldaşın Adana'da Antep'te işçi sınıfının içerisinde verdiği örgütlü mücadeleden, İplik-İş Sendikası’nın kurulmasına öncülük ettiğinden ve son günlerine kadar devrim mücadelesinden vazgeçmediğinden bahsedildi, “Osman yoldaşın işçi sınıfı içerisinde verdiği mücadeleyi zafere ulaştırmak için devrimci mücadeleyi yükselteceğiz” denildi.

Ardından yoldaşlarının Osman Karatop için yazdığı şiir ve yazılar okundu. Anmaya birçok kurum ve siyasi örgütte katılım sağladı. Katılanlara Leninist Teori dergisi hediye edilmesi ile anma sona erdi.

Yarın da Niğde/Ulukışla'da Osman Karatop'u mezarı başında anacağız

Mücadele Birliği/Adana