Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve sağlık emek-meslek örgütlerinin, Dr. Ekrem Karakaya’nın Konya’da uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesi üzerine “Üzgünüz, Öfkeliyiz! Sorumlulardan Hesap Soracağız” diyerek çağrısını yaptığı 7-8 Temmuz G(ö)REV eylemi ikinci gününde sürüyor.

Yine tüm hastanelerde greve çıkan sağlık emekçilerine, kimi eczaneler de kepenk indirerek destek verdi.

Sağlık, emek ve meslek örgütlerinin çağrısıyla Ankara Bilkent Şehir Hastanesi önünde bir araya gelen sağlık emekçiler Sağlık Bakanlığı’nın önüne yürüyerek siyah çelenk bırakmak isteyince, polisler çelenge el koydu. Durumu protesto eden sağlık çalışanları, “Susmuyoruz, Korkmuyoruz İtaat Etmiyoruz”, “Sağlıkta Şiddet Sona Ersin”, “Yaşamak, Yaşatmak İstiyoruz”, “Sağlıkta Dönüşüm, Ölüm Getirir”, “Bakan İstifa” sloganları ile duruma tepki gösterdi.

Yaşanan tartışmanın ardından, sağlık emekçileri hastane önünde açıklama yaptı. Açıklamada konuşan Ankara Tabip Odası(ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Baytemür, “Biz her gün diyoruz gerekli önlemi almazsanız biz iş bırakacağız. Öldürülen ve her şeye rağmen hekimlik andını okuyan emekçiler, sizi iyileştirip yaşatıyor, biz haklarımız verilsin istiyoruz ve ölmek istemiyoruz” dedi.

Devamında söz alan Ankara Yönetim Kurulu Üyesi Onur Erden “Buraya bugün görevimizin ikinci gününde siyah çelenk bırakmak için gelmiştik ama polisler çelengimize el koydu. Bakanlığı'nın önüne yürüyüp çelenk bırakacağız dedik. Bizler yaşamak ve yaşatmak için bu mücadeleyi verirken bugün acaba evimize gidecek miyiz, ölmeden gidecek miyiz diye düşünüyoruz. Sağlık Bakanlığı'nı, istifaya davet ediyoruz. Nice sağlık emekçisi, işinin başında öldürüldü. Pandemide yoğun iş koşulları yüzünden, binlerce doktorumuz katledildi. Defalarca söyledik, bizi koruyan bir yasaya ihtiyacımız var. 'Sağlıkta Şiddet Yasası' çıkardılar ama 2 gün önce Meslektaşımız Ekrem Karakaya katledildi” dedi.

Konuşmaların ardından sağlık çalışanları saygı duruşu yaparak, öldürülen sağlık emekçilerini andı, ölen sağlık çalışanlarının yoklamasını aldı.

Sağlık emekçileri sonrasında Sağlık Bakanlığına dönerek bir oturma eylemi gerçekleştirdi. Burada da sağlıkta yaşanan sorunlar ve talepleri dile getirdi. Oturma eylemi alkışlar eşliğinde son buldu.