Emperyalistlerin “Rusya’yı dize getirmek” adına açıkladıkları sayısız “yaptırım paketi”, bumerang etkisi ile bizzat kendi ekonomilerini vurmaya devam ediyor.

Uzun süredir zaten kriz içinde olan kapitalist dünya ekonomisi, önce küresel salgın ile tam bir çıkmaza girdi. Ardından Ukrayna savaşı sonrası emperyalistlerin uygulamaya koydukları “yaptırımlarla” tam anlamıyla çökmeye başladı.

Devasa tekeller art arda zararlar açıklıyor, bir kısmı iflaslarını ilan ediyor. En son “ABD’nin alüminyum devi Century Aluminum yüksek elektrik fiyatları yüzünden fabrikasını kapattı. ABD’nin en büyük birincil alüminyum üreticisi Century Aluminum, artan elektrik fiyatları nedeniyle Kentucky eyaletindeki döküm fabrikasının faaliyetini askıya aldığını duyurdu.”

Kapanan işletmeler, maliyet bahanesiyle işten çıkartılan binlerce işçi, işsizlik, yokluk, açlık...

Enerji fiyatlarındaki muazzam tırmanış, ufukta gittikçe daha belirgin hale gelen “gıda krizi”, yüz milyonlarca emekçiye katlanılmaz bir “hayat pahalılığı” olarak yansıyor. Ve emekçiler, yaşamlarına dönük bu vahşi saldırıya karşı her yerde harekete geçiyor. Emekçi eylemleri, bizzat emperyalist merkezlerde yayılıyor.

Hollanda’da çiftçiler, traktörlerle ve saman balyalarıyla otobanları kesiyor. İngiltere’de avukatlar greve çıkıyor. Tek kelimeyle, kriz, her şeyden önce emperyalistleri vuruyor.