Antakya'da Uğur Mumcu Bulvarı’nda sendikalar, sivil toplum kuruluşları ve devrimci kurumlar olarak Gezi Ayaklanması yıldönümünde bir araya geldi.

1 Haziran günü kitle toplandıktan sonra Gezi’de ölümsüzleşenler için saygı duruşunda bulunuldu. Ardından Emek ve Demokrasi Platformu adına söz alan arkadaşımız, Gezi'nin bitmediğini halen devam ettiğini ve mücadelenin sürdüğünü dile getirdi. Sadece Gezi davasında ceza alan dostlarımız değil, bu alan milyonların olduğunu ve o milyonların hiçbirinin bu mücadeleden vazgeçmediği vurgulandı.

Gençliği temsilen yapılan konuşmada; işçi sınıfının yarattığı grev ve eylem alanlarının Gezi Ayaklanmasının ruhuyla birlikte yürütülmesi gerektiğini ve kurtuluşun devrim ve sosyalizm bayrağını yükselterek olacağını söyledi.

Kadınlar olarak yapılan konuşmada da kadınlara ve LGBTİ+'lara yönelik yapılan taciz, tecavüz ve baskılara karşı Gezi ruhuyla mücadele etmeye davet etti.

Uğur Mumcu Bulvarı’nda yapılan etkinlik sonrası Abdullah Cömert ve Ahmet Atakan'ın ölümsüzleştiği alana doğru yürüyüşe geçildi. Yürüyüş korteji harekete geçtiği sırada polis barikatı ile karşı karşıya gelindi. Polisle yapılan tartışma, arbede sonucu yürüyüş başladı. Yürüyüş boyunca kitleyi sık sık polis tahrik ederek arbede yarattı.

Sonunda yürüyüş devrimci kurumların kararlılığıyla Ahmet Atakan'ın vurulduğu yere gelindi. Burada yapılan ajitasyon ve saygı duruşu ile Abdullah Cömert'in düştüğü yere geçildi. Orada da saygı duruşu ile birlikte ajitasyonlar yapıldı. Ajitasyonlarda bugün burada yaşananların polisin tacizi sonucu yaşandığı, kitlenin bütün bunlara rağmen bu etkinlikleri yaptığı ve yapacağı; Gezi Ayaklanmasını yarattığı değerleri daha ileriye götürecekleri vurgulanarak eylem sonlandırıldı.

Eylemde "Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam”, “Gezi'de Düşene Dövüşene Bin Selam”, “Gözaltılar, Tutuklamalar, Baskılar Bizi Yıldıramaz”, “Faşizmi Döktüğü Kanda Boğacağız”, “Yaşasın Gezi Ayaklanmamız" sloganları atıldı.