< "Meydanları Zapt Ederek Kendi İktidarımızı Kuracağız!"

Gezi Ayaklanması'nın 9. yılında Taksim'de İpek Sokakta bulunan TMMOB Makine Mühendisleri Odası önünde toplanan kitle Gezi'de ölümsüzleşenleri andı. Gezi davasında tutsak edilenler selamlanarak serbest bırakılmaları istedi. Kitle defalarca polisle çatışarak Taksim'i zaptetme kararlılığını bir kez daha gösterdi.

Gezi Ayaklanması'nın 9. yılında Taksim Dayanışması'nın çağrısıyla çok sayıda kişi TMMOB önünde toplandı.

Gezi Ayaklanması'nda ölümsüzleşen Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert, Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük, Ahmet Atakan, Berkin Elvan, Medeni Yıldırım, Hasan Gerit Gedik'in ve Gezi Ayaklanması'na katıldıkları için tutuklanan Sami Tunca, Ali Ekber Sever, Lütfiye Burcu Kara, Taksim Dayanışması'ndan Mücella Yapıcı, Can Atalay, Tayfun Kahraman'ın fotoğraflarının taşındığı eylemde Taksim Dayanışması "Acil Demokrasi Ve Adalet. Karanlık Gider Gezi Kalır" yazılı pankart açtı.

Pankartı Gezi Aileleri, Cumartesi Anneleri ve Gezi'de yaralananlar taşıdı. Eylemde sık sık Gezi'de ölümsüzleşenlerin isimleri "Yaşıyor" diye haykırıldı.

"Her Yer Taksim, Her Yer Direniş", "Yaşasın Gezi Ayaklanmamız", "Gezi'de Düşene Dövüşene Bin Selam", Gezi Şehirleri Ölümsüzdür", Gezi Tutsakları Onurumuzdur", "Bijî Berxwadana Zindana", "Zindanlar Yıkılsın Tutsaklara Özgürlük", "Şimdi Devrim Zamanı", "Bu Daha Başlamgıç Mücadeleye Devam", sloganları atıldı. Kitle TMMOB Makine Mühendisleri Odası'nın bulunduğu İpek Sokak'tan Taksim'e çıkmak istedi.

Eylem sırasında sokağın giriş çıkışını kapatarak ablukaya alan polis çıkışa izin vermeyince kitle bir süre "Aç Aç Barikatı Aç" sloganı attı.

Polisin barikatı açmayınca kitle bu kez Yüklen Yüklen Barikata Yüklen"sloganıyla barikatlara yüklendi.

Barikatın aralanması üzerine polis kitleye gaz bombası attı. Kitle ilk önce geri çekilerek tekrar sloganlara başladı. Kitle ara ara barikatı zorlamaya başlayınca polis bu kez yakın mesafeden kitleye biber gazı sıkmaya başladı.

Polis bu kez tekrar gaz bombası atarak saldırınca kitle de pet şişe, çevreden buldukları malzemelerle polise karşılık verdi. Bir anda sokaktaki bir kaç eşyayla küçük bir barikat oluşturan kitle polisin üzerine yönelince polis panikleyerek iki yandan gaz bombası biber gazlarıyla kitleye saldırdı. Basın emekçilerine de yakın mesafeden biber gazı sıktı.

Polis sokağı her yandan ablukaya alındı için kendi attığı gaz bombası ve biber gazından etkilenerek bir süre dağılma yaşadı. Bu sırada kiltenin bir kısmını TMMOB binasına girdi.

Sıra Selviler Caddesi tarafındaki kitle ise sloganlara devam ederek barikatın açılmasını istedi.

Polis bu kez oradaki kitleye saldırarak çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. TBMMOB binasına giren kitle çıkarak tekrar sloganlara ve ajitasyon konuşmalarına başladı.

Mücadele Birliği de sokağa çıkarak İstanbul'da kitle tekrar toplandı. "Bizi işkence ile gözaltına alanlar tutuklayanlar bilsinler ki bu saldırılar azmimizi daha da perçinliyor. Bu topraklarda devrimci durum yaşanıyor. Biz artık eskisi gibi yönetilmek istemiyoruz. Bugün barikatları zorlayarak yarın meydanları zapt ederek artık kendi iktidarımızı kuracağız!" dedi.

İpek Sokakta bir kaç kez bu şekilde kitle ve polis arasında çatışma yaşandı. Polis kitleyi dağıtamayınca önce basın emekçilerini sokaktan çıkardı. Ardından çok sayıda gözaltı aracını İpek Sokağa çekti. İpek Sokakta kalan yaklaşık 300 kişi TMMOB binasına çekildi.

İstiklal Caddesi'nde de kitle toplanarak sık sık "Her Yer Taksim Her Yer Direniş", "Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam" sloganları atarak gözaltıları protesto ederek gözaltı araçlarının çıkmasını bekledi.

Saat 22.00 sıralarında TMMOB binasındaki kitle gruplar halinde binadan çıkabildi.