< “Bitmedi, Daha Yeni Başlıyor!”

İzmir’de Gezi Ayaklanması’nın 9. yıl dönümü vesilesiyle çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Saat 18:00’da Gençlik Örgütleri Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde insan zinciri ve resim sergisi gerçekleştirdi. Saat 18:30’da ise devrimci, demokrat ve yurtsever güçler, Halkbank önünden Gündoğdu Meydanı’na bir yürüyüş gerçekleştirdi. Halkbank önünden yürüyüş başladığı esnada, yürüyüş kortejine katılmak isteyen Gençlik Örgütleri’nin önüne barikat kuruldu ve polis kitleye biber gazı ve coplarla saldırarak 5 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltılara rağmen polis barikatını aşan Gençlik Örgütleri korteji yürüyüş kortejine katıldı.

Gençlik Örgütlerinin korteje katılmasının ardından polis kitlenin önüne yeniden barikat kurdu. Burada meslek örgütleri temsilcilerince yapılan görüşmelerde gözaltına alınanların derhal serbest bırakılması istendi. Kitle gözaltılar serbest bırakılana kadar yürüyüşün devam etmeyeceğini vurgulayarak sık sık “Gözaltılar Serbest Bırakılsın” sloganı attı. Kitlenin baskısı sonucu gözaltına alınanlar serbest bırakıldı ve kitle Gündoğdu Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüş esnasında sık sık “Gezi Umuttur, Yargılanamaz”, “Gezi Bitmedi Daha Yeni Başlıyor”, “Gezi’de Düşene Dövüşene Bin Selam”, “Yaşasın Haziran Ayaklanmamız”, “Bu Daha Başlangıç, Mücadeleye Devam”, “Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber, Ya Hiç Birimiz” sloganları atıldı.

Gündoğdu Meydanı’na gelindiğinde Gezi Ayaklanması’nda ölümsüzleşenler anısın saygı duruşu gerçekleştirildi. Saygı duruşu esnasında Gezi Ayaklanması’nda ölümsüzleşenlerin isimleri okunarak “Yaşıyor” denildi.

Saygı duruşunun ardından basın metni okunarak Gezi tutsaklarına selam gönderildi. Eylem Praksis konseriyle sona erdi.