< "Nurhak Bir Savaş Çağrısıdır!"

Nurhak Katliamı’nda katledilen Kadir Manga, Sinan Cemgil ve Alpaslan Özdoğan, İzmir Birleşik Mücadele Güçleri tarafından 31 Mayıs günü saat 10:00’da Buca Eski Mezarlık’ta Alpaslan Özdağan’ın  mezarı başında anıldı.

Saygı duruşuyla başlayan anmada sık sık “Devrim Şehitleri Ölümsüzdür”, “Yaşasın Birleşik Mücadelemiz”, “Onlara Sözümüz Devrim Olacak”, “Nurhak Şehitleri Ölümsüzdür” sloganları atıldı.

Anmada BMG adına okunan metinde “Sinan Cemgil, Alpaslan Özdağan ve Kadir Manga yoldaşların Nurhak Dağları'nda katledilişlerinin 51. yılında, onları anmak için mezarları başındayız. Romalılar, savaşçıları öldüğü zaman, "öldü" demezlermiş, "yaşadı" derlermiş. Sinan, Alpaslan ve Kadir yoldaşlar, yaşamlarını devrimci mücadeleyle anlamlandırıp, son nefeslerine kadar birer devrimci olarak yaşadılar. Yoldaşlarımız, devrimi durağan değil, dinamik bir süreç olarak ele almış, teorik ve pratik olarak yasalcı, uzlaşmacı, reformist anlayışlardan kopuşlarıyla tarihe geçmişlerdir.”

“Yoldaşlarımız devrim mücadelesini, Kürdistan ve Türkiye halklarının birleşik mücadelesinde görerek Nurhak'lara yüzlerini döndüler. Genç yaşlarında, kısacık yaşamlarında Türkiye ve Kürdistan Birleşik Devrimini örmek için çıktılar yola. Nurhak Dağları'nda birleşik devrimimizin ateşini yaktılar. Ve o ateş bugün bizlerin ellerinde büyüyor. Bizlere devrettikleri birleşik mücadele bayrağı ellerimizde yükseliyor.”

“Nurhak, bir savaş çağrısıdır. Doğru yerde ve doğru zamanda tarihe devrimci bir müdahaledir. Yaşamı uğruna ölecek kadar çok sevenlerin yaptıkları bir müdahaledir. Nurhak Dağların'ndan gelen savaş çağrısı yoldaşlarımızdan bize kalan devrimci mirastır. Nurhakları anmak, onlar gibi savaşmaktır! Onların yolunu takip eden Denizler gibi, Mahirler gibi, İbrahimler gibi, Haki Karerler gibi, Dörtler gibi, Hasan Ocaklar gibi yürümektir. Bugün bizlere düşen görev yoldaşlarımızı sadece anmak değil, onların bizlere bıraktığı birleşik mücadele ve birleşik devrim bayrağını zafere taşımaktır. Onlara sözümüz devrim olacak!” denildi. Anma sloganlarla sona erdi.