< Tutsak Yakınlarına Gözaltı Ve İşkence

İstanbul Adliyesi önünde infazı yakılan tutsakların ve hasta tutsakların serbest bırakılması için eylem yapan tutsak yakınlarına saldırarak gözaltına alan polis gözaltı aracında ve hastanede de işkenceye devam etti.

Tutsak yakınlarının hasta tutsakların ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması talebiyle perşembe günleri İstanbul Adliyesi önünde yaptıkları oturma eylemine polis saldırarak işkenceyle tutsak yakınlarını gözaltına aldı. Tutsak yakınlarına gözaltı aracında da işkence eden polis Songül İlker ve bir tutsak annesini de araca ve koltuklara vurarak darp etti. Sağlık kontrolü için hastaneye götürülen tutsak yakınlarından Songül İlker için doktorun röntgen ve tomografi çektirerek, müşahade altında kalması gerektiğini belirtmesi üzerine, polis yaptığı işkence sonucu tutsak yakınının durumunun ağırlaşmasından korkarak ayrı bir karakola götürmeye çalıştı.

Diğer tutsak yakınlarının buna karşı çıkması üzerine polis bu kez de hastanede saldırdı. Songül İlker'in başında, omzunda ve elinde ağrılar olduğu, doktorun yazdığı ilaçların ise verilmediği belirtilirken, avukatları olmadan ifade vermeyeceklerini söyleyen tutsak yakınları saatlerce Çağlayan Karakolu'nda bekletildi.