< YemekSepeti İşçisi Rami Depo Önünde Nöbete Başladı

 

İşten çıkartılan YemekSepeti işçisi Doğu Yılmaz Eyüp-Rami Depo önünde eyleme başladı.

İşten çıkartılan YemekSepeti işçisi Doğu Yılmaz, “Haksız hukuksuz işten atılmayı kabul etmiyorum” diyerek Gaziosmanpaşa’da bulunan YemekSepeti’nin Eyüp-Rami Deposu önünde 13.00-16.00 arası depo önünde nöbet eylemine başladı.

“Daralma” bahanesiyle işten çıkarıldığını asıl olarak sendikal faaliyeti engellemek amacıyla işten çıkarıldığını ifade eden Doğu Yılmaz, işe iadesi talebiyle geçtğimiz Cumartesi günü basın açıklaması yapmış ve nöbet eylemine başlayacağını duyurmuştu.

Doğu Yılmaz, bugün saat 13.00’de “Haksız Hukuksuz İşten Atmayı Kabul Etmiyorum Yemeksepeti İşçisi Köle Değildir” yazılı pankart asarak Yemeksepeti Eyüp Rami Deposu önünde nöbet eylemine başladı.

Yemeksepeti işçisini destek için pek çok kurumdan temsilciler ve farklı iş kollarından işçiler de gelerek destek verdi.

Doğu Yılmaz, dayanışma için gelen kurye arkadaşları, emekçi dostlarıyla Yemeksepeti işçilerinin çalışma koşulları, geçtiğmiz aylarda yaşanan eylemler üzerine ve sürmekte olan işçi eylemleri üzerine sohbet etti.

Yılmaz sosyal medya üzerinden de emekçilere seslenerek Yemeksepeti şirketinde devam eden haksızlıklara, işten atmalara, baskı ve mobbinge karşı mücadeleyi büyütmeye çalıştığını ve bu mücadele kendisine destek olmaları çağrısında bulundu.

Doğu Yılmaz’a nöbetinin ilk gününde BDSP, Kaldıraç, TEHİS DKDER üyeleri de dayanışma ziyaretinde bulundu.