< < İşgal Saldırıları Protesto Edildi

HDK, HDP, DBP ile TJA’lılar, Türk devletinin KDP ortaklığıyla Güney Kürdistan’a yönelik saldırılarına tepki göstermek için Tünel Meydanı’nda bir araya gelerek bir yürüyüş yaptı. Yürüyüşte "Tecrit insanlık suçudur", "Onurlu bir barış", "Bimre xiyanet" dövizleri taşındı.

Ellerindeki dövizlerle ve alkışlarla "Savaşa hayır, hemen barış hemen şimdi” sloganları ile Tünel’den İstiklal Caddesi’ne yürüyüşe geçen kitle, polisler tarafından Rus Konsolosluğu önünde ablukaya alındı. Ablukaya rağmen “Savaşa hayır barış hemen şimdi” ve “Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek” sloganlarıyla bekleyiş sürdü.

Abluka içerisinde açıklama yapan HDP’li Sezai Temelli, savaşın yoksulluk olduğunu ve çocukların ölümüne neden olduğunu belirterek, herkesi barıştan yana olmaya çağırdı.

Yürüyüş esnasında ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, ÖHD’li avukat Veysi Eski ile beraber çok sayıda HDP ilçe yöneticisi gözaltına alındı.

Önleri kesilen onlarca HDP Gençlik Meclisi üyesi ise "Bê Serok jiyan nabe", "Bijî berxwedana Zapê", "Bijî berxwedana Avaşîn", "HDP umuttur, umut dimdik ayakta" ve "Bijî berxwedana zindana" sloganlarıyla yürüyüşüne devam etmek istedi. Polis engeline takılan gençler toplu bir şekilde İstiklal Caddesi'nden ara sokaklarda yürüyüşünü sürdürdü.

Gençlerin yürüyüşüne saldıran polis Tünel Meydanı, Galatasaray Meydanı ve Ömer Hayyam Caddesi’nde çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Polisin gözaltına aldığı gençleri yoldan çevirdiği sivil araçlara bindirerek götürdüğü görüldü.

Gözaltına alınanların sağlık kontrolü ardından Vatan Emniyet Müdürlüğü'ne götürüleceği öğrenilirken, HDP İstanbul İl Örgütü de polisler tarafından ablukaya alındı.