< Mayıs Ayında Ölümsüzleşenler Gözaltı Ve Polis İşkencesine Rağmen Anıldı

Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) ve Gençlik Örgütleri'nin İbrahim Kaypakkaya Dörtler ve Mayıs ayında ölümsüzleşen devrimcileri anmak Kadıköy'de gerçekleştirdiği eyleme yüzlerce çevik kuvvet polisi saldırdı. Çok sayıda kişi işkenceyle gözaltına alındı.

Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) ve Gençlik Örgütleri, Kadıköy'de İbrahim Kaypakkaya, Dörtler (Ferhat Kurtay, Mahmut Zengin, Eşref Anyık ve Necmi Öner), Haki Karer ve mayıs ayında ölümsüzleşen devrimcileri andı. Anma için Kadıköy Süreyya Operası önüne çağrı yapan BMG ve Gençlik Örgütleri, çevrenin polis ablukasına alınması üzerine Aya Triada Rum Ortodoks Kilisesi önünde buluştu.

Anma Yürüyüşüne Polis Ablukası

Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) İbrahim Kaypakkaya, Dörtler ve Birleşik Mücadelemizde Yaşatacağız" yazılı pankart açarken Gençlik Örgütleri ise "Katledilişinin 49. Yılında Gençlik İbrahim'in İzinde" yazılı pankart açtı. Devrimci önderlerin fotoğraflarını taşıyan kitle Süreyya Operası önüne yürüyüşe başladığında yüzlerce çevik kuvvet polisiyle kitlenin önünü kalkanlarla kesilerek eylemin yasak olduğu söylendi.

Kitlenin polis abluksına alınarak engellenmeye çalışılması üzerine BMG ve Gençlik Örgütleri, "İbo, Deniz, Mahir Sürüyor Sürecek Mücadelemiz", "Yaşasın Birleşik Devrim Mücadelemiz", "Mayıs Şehitleri Ölümsüzdür" "Kahrolsun Faşizm Yaşasın Mücadelemiz" sloganları atmaya başladı.

 

"Bu Topraklarda Devrim Mücadelemiz Sürecek"

Birleşik Mücadele Güçleri adına konuşan Muhammed Hizmetçi, "Bugün mayıs ayında katledilenleri anmak için buradayız. Bugün bu topraklarda katledilen devrimciler unutulmadı demek için buradayız. Denizler, Sinan Cemgiller, İbolar, Dörtler, Onlar, kavgamızda yaşıyorlar. Bu topraklar devrimin topraklarıdır. Bu topraklarda devrim mücadelemiz sürecek. Kahrolsun faşizm yaşasın mücadelemiz" diyerek devrim mücadelesinin devam ettiğini ifade etti.

BMG ve Gençlik Örgütleri polis ablukası altına alınırken, basın emekçileri de görüntü almamaları için kalkanlarla itilerek ve işkenceyle ablukanın dışına çıkarıldı.

 

"Devrimci İrade Teslim Alınamaz"

Kalkanlarla iki çember oluşturan polis, alanın içinde BMG ve gençlik örgütlerine işkence yaptı. İşkenceye rağmen BMG ve gençlik örgütleri hiç aralık veremeden "Devrimci İrade Teslim Alınamaz", "Kahrolsun Faşizm Yaşasın Mücadelemiz", "İnsanlık onuru işkenceyi yenecek", "Yaşasın Birleşik Mücadelemiz", "Devrim Şehitleri Ölümsüzdür", "Önderimiz İbrahim, İbrahim Kaypakkaya","Zindanlar Yıkılsın Tutsaklara Özgürlük", "İçeride, Dışarıda Hücreleri Parçala", "Mayıs Şehitleri Ölümsüzdür" sloganları atıldı. sloganlarını atmaya devam etti.

Anmaya katılan çok sayıda kişi işkenceyle gözaltına alındı.